Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Víťazný debut. Jaroš oslávil návrat do NHL skalpom Rangers

Christián Jaroš sa stal jedenástym slovenským hokejistom, ktorý sa v tejto sezóne predstavil v NHL. Dvadsaťtriročný obranca odohral 10:21 min a pomohol k víťazstvu Ottawe Senators nad New Yorkom Rangers (4:1) v piatkovom zápase zámorskej profiligy.

23.11.2019 06:52
Christián Jaroš Foto: ,
Hokejisti Ottawy po víťazstve nad New Yorkom Rangers.
debata

Jaroš sa prezentoval dvoma bodyčekmi aj štyrmi trestnými minútami a jedným mínusovým bodom. V 28. min Jaroš nešťastne vysokou hokejkou trafil do tváre Brendana Lemieuxa, ktorému sa na perách zjavila krv. Nasledoval štvorminútový trest, ale hostia túto veľkú šancu na gól na nevyužili.

Jaroš odohral v minulej sezóne 61 zápasov v NHL, ale po menej vydarenom kempe začal tento súťažný ročník v nižšej súťaži AHL v tíme Belleville Senators. V 14 zápasoch si pripísal 6 bodov za 1 gól a 5 asistencií. Do prvého tímu Ottawy ho povolali v dôsledku absencie až dvoch obrancov Nikitu Zajceva (osobné dôvody) a Codyho Goloubefa (nešpecifikované zranenie). Informuje o tom portál cbssports.com.

Ottawa momentálne „šliape“ a proti NY Rangers dosiahla siedme víťazstvo z posledných deviatich zápasov. Thomas Chabot a Anthony Duclair strelili gól a pridali k nemu aj asistenciu, Logan Brown si pripísal prvý presný zásah v NHL, Anders Nilsson mal 30 zákrokov.

„Je to niečo, o čom som sníval celý život. Najmä v posledných týždňoch som sa nad tým zamýšľal, keď som mal niekoľko nešťastných odrazov puku. Je to splnený sen,“ komentoval Logan Brown svoju gólovú premiéru v profilige.

„Viacerí naši hráči zažili v minulej sezóne veľa prehier, teraz si užívajú zábavu z víťazstiev. Je príjemné víťaziť a dávať šancu mladým hráčom, ktorí sa z toho úprimne tešia,“ uviedol tréner Ottawy D.J. Smith, cituje ho portál NHL.

Smithov tím je na 11. priečke Východnej konferencie NHL, NY Rangers figuruje na 14. pozícii a zaostáva za očakávaniami.

„Bol to priepastný rozdiel medzi súpermi. Klobúk dolu pred hráčmi súpera. Hrali tvrdo, ale zároveň veľmi rozumne. Vyhrali každý osobný súboj jeden na jedného, boli rýchlejší a dôraznejší ako my. Vždy keď si už začíname o sebe myslieť, že hráme dobre, práve vtedy to pokazíme. Už som si myslel, že sme sa vydali správnym smerom, ale nie je to tak,“ zhodnotil tréner NY Rangers David Quinn.

V druhom piatkovom zápase Pittsburgh zdolal New Jersey rovnako 4:1. Výrazný podiel na druhom víťazstve z ostatných šiestich zápasov mal brankár Tristan Jarry a jeho 36 zákrokov.

Penguins nastúpili bez zraneného kapitána Sidneyho Crosbyho, aj bez obrancov Krisa Letanga a Justina Schultza a ďalšieho stredného útočníka Nicka Bjugstada. Crosby a Bjugstad sú po operačných zákrokoch svalstva pohybovej sústavy a chýbať budú 5–8 týždňov.

„Dosiahli sme dôležité víťazstvo. Keď jazdia všetky štyri formácie hore-dolu, je ťažké nás zastaviť. Treba si udržať túto hru na domácom ľade,“ uviedol útočník Pittsburghu Jake Guentzel, ktorý skóroval tretíkrát v štyroch zápasoch.

Výsledky NHL:

Ottawa – NY Rangers 4:1 (2:1, 2:0, 0:0)
Góly: 1. Chabot, 7. L. Brown, 22. Ennis, 34. Duclair – 18. Trouba. Strely na bránku: 39:31. Diváci: 12.349. Hviezdy zápasu: 1. Nilsson, 2. Duclair, 3. Borowiecki (všetci Ottawa).

Pittsburgh – New Jersey 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Góly: 8. Kahun (Simon), 33. Guentzel, 43. McCann, 43. Marino – 21. Hall. Strely na bránku: 41:37. Diváci: 18.420. Hviezdy zápasu: 1. Guentzel, 2. Jarry, 3. Kahun (všetci Pittsburgh).

debata chyba
Viac na túto tému: #Ottawa Senators #Christián Jaroš