Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Viac príležitostí pre Marinčina? Toronto vyhodilo Babcocka

Kanadský tréner Mike Babcock prišiel na lavičku Toronta Maple Leafs pred sezónou 2015/16 a podľa viacerých odborníkov prebral mužstvo budúcnosti. "Javorové listy" však doviedol v play-off maximálne do konferenčného štvrťfinále a po viac ako štyroch rokoch vo funkcii s ním predstavitelia klubu ukončili spoluprácu.

21.11.2019 07:56 , aktualizované: 10:19
Martin Marinčin Foto: ,
Martin Marinčin (vľavo) v aktuálnej sezóne NHL odohral len sedem zápasov.
debata

Dôvodom boli neuspokojivé výsledky tímu okolo hviezdnych mladíkov Austona Matthewsa a Mitcha Marnera alebo skúseného Johna Tavaresa, ktorý prehral šesť duelov v rade. Nástupcom člena Triple Gold Clubu sa stal len 39-ročný Sheldon Keefe.

„Nebola to jednoduchá debata, nebolo to príjemné, ale tieto momenty sú skrátka také. Cítili sme, že pre klub je podstatné, aby prišla zmena. Ak si myslíte, že by ste niečo mali urobiť, je najlepšie, aby ste to vykonali hneď,“ povedal prezident Maple Leafs Brendan Shanahan.

Päťdesiatšesťročný Babcock dosiahol posledné víťazstvo ako tréner Toronta 7. novembra proti Vegas Golden Knights a bol to jeho 700. triumf v profiligovej kariére. V kanadskom meste nenaplnil očakávania a nedodržal 50-miliónovú zmluvu na osem sezón.

Ontárijský rodák mal Torontu zabezpečiť úspešné prebudovanie kádra. Dostal k dispozícii viaceré mladé hviezdy súťaže, ale vo vyraďovacej fáze s mužstvom neprešiel ani raz do druhého kola.

„Naša hra nespĺňala požadované kritériá. Robili sme chyby v defenzíve a ani náš útok, v ktorom je viacero produktívnych hráčov, nepredvádzal výkony podľa našich predstáv. Pred novým trénerom je teraz veľa práce, ktorú musí zvládnuť,“ doplnil Shanahan.

Náročnú úlohu dostať Maple Leafs späť na ligové výslnie má splniť Keefe, ktorý doteraz v NHL nikdy nepôsobil. Od sezóny 2015/16 viedol farmársky tím Toronto Marlies v AHL a získal s ním Calderov pohár v ročníku 2017/18, keď v kádri figuroval aj slovenský obranca Martin Marinčin.

Košický rodák je stále členom torontskej organizácie, no v tejto sezóne odohral za prvý tím len sedem duelov bez bodového zisku.

„Náš vzťah sa zlepšuje. Sheldon mi otvoril oči s tým, koľko sa toho dá naučiť a ako sa pozerá na veci trochu z inej perspektívy,“ uviedol generálny manažér klubu Kyle Dubas na adresu nového kouča.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Martin Marinčin #Toronto Maple Leafs #Mike Babcock