Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NHL rozvášnila šialená bitka. Hathaway dostal za pľuvanec dodatočný trest

Washington v utorok zdolal na domácom ľade Anaheim 5:2. Prvým gólom i bodom v sezóne otvoril skóre slovenský útočník Richard Pánik. Divákov v druhej tretine postavil na nohy aj hromadný incident, ktorý museli rozhodcovia riešiť vyše päť minút.

19.11.2019 10:45 , aktualizované: 21.11.2019 09:22
Hathaway Foto: ,
Tvrdá potýčka medzi Garnetom Hathawayom z Washingtonu (vľavo) a Derekom Grantom z Anaheimu.
debata

Emócie vzbĺkli po „hite“ Brendana Leipsica na centra hostí Dereka Granta za bránkou Washingtonu. Do bitky sa ihneď zapojil aj domáci Garnet Hathaway, ktorý napokon putoval predčasne pod sprchy za opľutie Erika Gudbransona. Ten ho tesne predtým udrel už v momente, keď rozhodcovia oboch „kohútov“ držali rukami od seba.

„Spravil som chybu, ale reagoval som na ‚podpásovku‘,“ kajal sa po zápase Hathaway. „Na ľad to nepatrí, konal som príliš emotívne. Takéto niečo si v hlave neplánujete, bola to blesková a, žiaľ, aj nesprávna reakcia na nešportový úder súpera.“

Jeho počin odsúdil aj Gudbranson: „Toto sa nerobí, klesnúť na takúto úroveň je zlé. Nemám sa problém pobiť s hráčom, bojujeme predsa za svoj tím a chceme vyhrať zápas, ale toto bolo za čiarou.“

Hathaway dostal trest

Garnet Hathaway si za opľutie súpera Erika Gudbransona vyslúžil dištanc. Vedenie NHL uložilo rodákovi z floridského Naples trest na tri stretnutia a do príslušného fondu zaplatí viac ako 24-tisíc USD.

Hathaway pred komisiou oľutoval svoj čin, označil ho za emotívny skrat. Bude ho stáť absenciu v dueloch Caps proti New Yorku Rangers, Vancouveru a Floride.

Washington je s 36 bodmi suverénnym lídrom nielen tabuľky Východnej konferencie NHL, ale aj celej profiligy. Má o päť bodov viac ako New York Islanders, Boston Bruins, St. Louis Blues a Edmonton Oilers.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Anaheim Ducks #Washington Capitals #Garnet Hathaway #Erik Gudbranson