Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Chára na dosah? Boston odštartuje novú sezónu v Prahe

Zámorská NHL zavíta do Európy aj v ďalších dvoch sezónach.

08.11.2019 21:58
Chára Foto: ,
Kapitán Bostonu Zdeno Chára.
debata

Podľa slov komisára hokejovej profiligy Garyho Bettmana je o zápasy na starom kontinente obrovský záujem.

Ako uviedol Bettman na piatkovej tlačovej konferencii v rámci Global Series v Štokholme, budúci rok odštartuje NHL súbojom v Prahe, v ktorom sa stretnú hráči Bostonu a Nashvillu.

Českí fanúšikovia tak budú môcť naživo vidieť v akcii dvojicu útočníkov v drese Bruins Davida Pastrňáka a Davida Krejčího. Predstaviť by sa mohli aj slovenský obranca a kapitán „medveďov“ Zdeno Chára, brankár Jaroslav Halák či útočník Peter Cehlárik, ak s nimi vedenie Bruins predĺži kontrakt, všetkým trom vypršia zmluvy po tejto sezóne.

„Nie je náhoda, že do Prahy privezieme práve Bruins,“ vyhlásil Bettman a zmienil sa o Pastrňákovi, ktorý v súčasnosti vedie poradie strelcov i tabuľku produktivity celej súťaže.

Kapitán Bostonu Zdeno Chára gratuluje... Foto: SITA/AP, Darryl Webb
Chára Halák NHL Kapitán Bostonu Zdeno Chára gratuluje Jaroslavovi Halákovi k čistému kontu.

Ešte pred zápasom v Prahe budú oba tímy na európskej tour. Boston počas nej odohrá prípravný duel s nemeckým Mannheimom, Nashville narazí na švajčiarsky Bern.

Okrem toho sa v sezóne 2020/2021 predstavia v Európe aj Colorado a Columbus, ktoré na seba narazia v rámci základnej časti dvakrát v Helsinkách.

Termíny stretnutí nie sú zatiaľ známe. Podľa Bettmana je takmer isté, že o dva roky sa NHL vráti znovu do Švédska. V piatok a sobotu odohrajú vo švédskej metropole dva duely Buffalo s Tampou Bay. Informovala o tom agentúra AP.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Jaroslav Halák #Boston Bruins #Peter Cehlárik