Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z 2:3 na 8:3 za 8 minút. V Colorade zlomili rekord s rukopisom Šťastných

Hokejisti Colorada vstupovali do zápasu NHL proti Nashvillu so sériou piatich prehier, pri ktorých zaznamenali len sedem gólov a chýbajúcimi členmi elitného útoku Gabrielom Landeskogom a Mikkom Rantanenom.

08.11.2019 12:51
Joonas Donskoi Foto: ,
Krídelník Colorada Joonas Donskoi sa teší z hetriku proti Nashvillu.
debata (1)

Všetko si však vynahradili medzi 26. a 34. minútou, keď otočili z 2:3 na 8:3. Hetrik dal Joonas Donskoi, Nathan MacKinnon si pripísal štyri body (1+3).

„Bolo to šialené,“ komentoval Donskoi rozhodujúcu pasáž. Colorado šiestich gólmi v ôsmich minútach vytvorilo nový klubový rekord.

Ten pôvodný z 22. februára 1981 prekonali o šesť sekúnd. Klub vtedy ešte pôsobil v NHL ako Quebec Nordiques a v pamätnom zápase, aj pre slovenský hokej, zdolal Washington Capitals 11:7. V zápase ako nováčikovia v NHL žiarili bratia Peter a Anton Šťastní, keď si obaja pripísali po osem kanadských bodov, čo je dodnes rekord profiligy.

VIDEO: Gólová erupcia hráčov Colorada

Avalanche teší víťazstvo, ale trápi strata elitného strelca Nathana MacKinnona, ktorý mal za 40 minút bilanciu 1+3, ale duel nedohral pre zranenie hornej časti tela.

„Pred zápasom sme riešili, že musíme dávať viac gólov. Naším cieľom bolo, aby sme chodili vo väčšom počte pred bránku. Obrancovia zase mali za úlohu nájsť cestu, ako puk do bránky nahodiť. Som rád, že sme sa rozstrieľali a že nás po tých prehrách ani nerozhodili prvé góly. Ukázali sme vnútornú silu,“ doplnil Donskoi.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Colorado Avalanche #Peter Šťastný #Anton Šťastný #Joonas Donskoi