Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jurčo je späť. Prizeral sa gólovému predstaveniu obhajcu

Slovenský hokejista Tomáš Jurčo sa po týždni vrátil do zostavy Edmontonu, ale nezabránil domácej prehre 2:5 so St. Louis v stredajšom zápase NHL.

07.11.2019 06:53 , aktualizované: 08:55
Tomáš Jurčo Foto: ,
Boj s presilou. Tomáš Jurčo v bitke o puk s Justinom Faulkom a Jayom Bouwmeesterom.
debata

Úradujúci šampióni Stanleyho pohára predĺžili sériu víťazných zápasov na šesť a potvrdili pozíciu lídra Západnej konferencie práve pred Edmontonom.

To všetko aj vďaka gólu a dvom asistenciám obrancu Alexa Pietrangela a 32 zákrokom brankára Jaka Allena. Na strane Edmontonu si kapitán Connor McDavid zapísal gól aj asistenciu, ale na tímový úspech to nestačilo.

Jurčo odohral 11:50 min bez strely na bránku, ale už v 6. min musel na trestnú lavicu za podrazenie Pietrangela a z presilovky hostia vyrovnali na 1:1. Jurčo absolvoval aj dve vhadzovania s 50-percentnou úspešnosťou.

Zostrih zo zápasu Edmonton - St. Louis.

V stretnutí Východnej konferencie New York Rangers na vlastnom ľade zdolali Detroit Red Wings 5:1. Hostia prehrali po štvrtý raz v sérii a s deviatimi bodmi sú najhorší v celej súťaži.

Oporou „jazdcov“ bol brankár Henrik Lundqvist, ktorý prispel k víťazstvu 35 úspešnými zákrokmi. Švédsky veterán pritom v predchádzajúcich troch zápasoch sedel na striedačke, prednosť dostával Alexandar Georgiev.

„Vedel som už pred sezónou, že nebudem chytať tak často, ako som bol počas kariéry zvyknutý. Musím sa pripravovať na zápasy intenzívnejšie. Je to pre mňa niečo nové,“ povedal Lundqvist, ktorý predviedol 24 zákrokov v záverečných 28 minútach hry.

Ako dlhoročná jednotka Rangers štartoval v tomto ročníku v bránke v siedmich zápasoch, jeho kolega Georgiev v šiestich. Newyorský tím dvakrát skóroval v presilovke a raz v oslabení, Tony DeAngelo, Ryan Strome a Artemij Panarin zaznamenali po góle a asistencii.

Zostrih zo zápasu NY Rangers - Detroit.

„Vedel som, že tento rok už nebudem chytať pravidelne a že to bude trochu iné ako v minulosti. Teraz musím v tréningu odovzdať o čosi navyše, aby som sa dobre pripravil. To je pre mňa nové,“ uviedol Henrik Lundqvist na webe NHL.

Výsledky NHL:
NY Rangers – Detroit 5:1 (0:0, 3:1, 2:0)
Góly: 25. DeAngelo, 27. Kreider, 29. R. Strome, 49. McKegg, 58. Panarin – 30. Filppula.
Strely na bránku: 31:36. Diváci: 16.804. Hviezdy zápasu: 1. Lundqvist, 2. DeAngelo, 3. Panarin (všetci NY Rangers).

Edmonton – St. Louis 2:5 (1:1, 0:2, 0:2)
Góly: 3. McDavid, 52. Kassian – 7. Schwartz, 28. Pietrangelo, 36. Thomas, 60. Bozak, 60. Barbašev.
Strely na bránku: 34:25. Diváci: 17.068. Hviezdy zápasu: 1. Allen, 2. Pietrangelo (oba St. Louis), 3. McDavid (Edmonton).
Tomáš Jurčo (Edmonton) odohral 11:50 min, 2 trestné minúty, 1 víťazné vhadzovanie (1/1)

debata chyba
Viac na túto tému: #New York Rangers #Tomáš Jurčo #Detroit Red Wings #St. Louis Blues #Edmonton Oilers