Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pýtali sme sa osobností. Čo je za dlhovekosťou Cháru?

Stal sa 21. hokejistom v histórii, ktorý absolvoval v NHL 1500 zápasov. Medzi obrancami je v rebríčku šiesty. Čo je za dlhovekosťou 42-ročného kapitána Bostonu Zdena Cháru? Pýtali sme sa osobností slovenského hokeja.

06.11.2019 15:53
Zdeno Chára Foto: ,
Zdeno Chára odohral svoj 1500. zápas v NHL.
debata (1)

Richard Lintner, 112 zápasov v NHL
Jeho príprava a tréning sú oveľa náročnejšie ako u väčšiny profesionálnych hokejistov. V ostatných sezónach výrazne upravil stravu a stal sa vegánom. Aj tento krok napomáha tomu, že vo veku 42 rokov hrá na najvyššej úrovni a podáva výnimočné výkony. Klobúk dole pred ním. Verím, že mu zdravie vydrží čo najdlhšie.

Ľubomír Sekeráš, 213 zápasov v NHL
Zdeno je železný muž. Trochu to preženiem, ale trénuje 365 dní v roku. Nepoľavuje – tréningové dávky si navyšuje. Všetko berie veľmi poctivo, nič neodflákne. Zároveň je dôležité, že sleduje moderné trendy vo výžive a to mu pomáha, aby fungoval v potrebnom režime. Držím mu palce, aby ho telo naďalej poslúchalo.

Branko Radivojevič, 399 zápasov v NHL
Je to veľký bojovník. Tvrdo na sebe maká, ani na chvíľu nepoľaví. Na tréningoch často zatieni aj mladších kolegov. V tomto je jedinečný a to, čo predvádza na ľade, je neskutočné. Naskočil na vlak moderných trendov a profituje z toho. V pracovitosti určite nepoľaví a pokiaľ mu vydrží zdravie, môže ešte pár rokov potiahnuť.

Tomáš Kopecký, 578 zápasov v NHL
Základom všetkého je jeho pracovná morálka. Vždy bol veľký pracant. V ostatnom období sa stal vegánom. Všetko podriaďuje tomu, aby stále mohol hrať. Záleží aj na tom, akým štýlom hrá. Je to slovenský Jágr. Zdeno doteraz nemal zranenia, ktoré by ho obmedzovali. Zaklopem na drevo – aj za neho – nech mu to vydrží.

Jozef Stümpel, 957 zápasov v NHL
Blahoželám mu k výnimočnému míľniku. Veľmi dôležité v jeho prípade sú pevné zdravie a nepoddajnosť. Nároky na stravu či regeneráciu sa menia, inak sa trénuje. Zdeno drží krok s najnovšími trendmi a pomáha mu to. Robí to, čo má rád a užíva si to. Držím mu palce, aby sa mu naďalej darilo a nech ho hokej stále baví.

Oto Haščák, skaut NY Rangers
Je zrejme najlepší príklad toho, ako má vyzerať profesionálny športovec. So štipkou talentu dokázal niečo, čo nedokázali hráči, ktorí boli stokrát talentovanejší. Je jednou z najväčších osobností svetového hokeja. Takýto človek sa narodí raz za sto rokov. To, čo dokázal, je neskutočné. Bol by z toho ideálny scenár na film.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Zdeno Chára #Boston Bruins