Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šnúra Floridy sa skončila výpraskom. Cehlárika poslali na farmu

Dva pondelkové zápasy NHL nepriniesli v akcii žiadneho slovenského hokejistu. Vancouver doma prevalcoval Floridu 7:2 a zastavil jej sériu ôsmich zápasov so ziskom minimálne bodu.

29.10.2019 07:02 , aktualizované: 09:02
J.T. Miller Foto: ,
J.T. Miller (9) z Vancouvru oslavuje jeden z dvoch gólov proti Floride.
debata

Už prvá tretina so skóre 5:1 prakticky rozhodla, J.T. Miller strelil dva góly, Elias Pettersson a Alexander Edler pridali po tri asistencie. Brankár Thatcher Demko mal 29 zákrokov. Po prvý raz od decembra 2011 sa stalo, že Canucks strelili päť a viac gólov v troch zápasoch po sebe.

Prvý Millerov gól v zápase bol zároveň jeho jubilejný stý v NHL. „Rodičia mi blížiaci sa míľnik neustále pripomínali, týždeň na mňa tlačili, tak som im povedal, aby mi prestali písať,“ vtipkoval 26-ročný útočník.

„Pravdupovediac, keď som skóroval, ani som si neuvedomil, že to bol môj stý gól v NHL. Nevenoval som tomu pozornosť. Teraz mám však z toho radosť, je to ‚cool‘. Musím sa poďakovať aj spoluhráčom, ktorí mi pomohli k tejto méte,“ citovala Millera agentúra AP.

Canucks patrí šiesta pozícia v Západnej konferencii, Florida je na Východe siedma.

Buffalo viedlo v 12. min prvej tretiny nad Arizonou 2:0, ale napokon prehralo 2:3 po nájazdoch. Bola to vôbec prvá domáca prehra Sabres v tejto sezóne po predchádzajúcich piatich víťazstvách. Arizona vyhrala šiesty z ostatných siedmich zápasov vrátane troch zo štyroch na klziskách súperov.

V jej drese si gól aj asistenciu pripísal Conor Garland, v nájazdoch bol úspešný Nick Schmaltz. Útočník Buffala Jack Eichel síce v deň 23. narodenín strelil gól, ale víťazstva sa nedočkal. Jeho tím napriek prehre zostal na čele NHL s 20 bodmi.

„Vždy je náročné absolvovať ‚trip‘ za súpermi z východu, preto si veľmi vážime naše tri víťazstvá zo štyroch zápasov. Podobný výjazd za súpermi sme mali na konci minulého roka a ten nám nevyšiel. To nás v konečnom dôsledku stálo, že sme chýbali v play-off,“ zhodnotil Conor Garland na webe NHL.

„Nemôže sa stať, že doma pustíme vedenie 2:0. Mali sme pridať ešte jeden gól,“ posťažoval sa Jack Eichel. „Naša hra potrebuje rýchlosť, pohyb a korčuľovanie. Našu energiu sme však nevyužili tak, ako bolo treba. Dnes sme tak trochu narážali do stien,“ zhodnotil tréner Buffal Ralph Krueger.

Cehlárik späť na farmu

Boston poslal slovenského hokejistu Petra Cehlárika späť na farmu do Providence (AHL). Dvadsaťštyriročný útočník stihol v tejto sezóne odohrať za prvý tím „medveďov“ len jeden zápas – v noci na pondelok na ľade New Yorku Rangers pri víťazstve 7:4.

Boston povolal Cehlárika do prvého tímu krátko pred duelom s Rangers. Slovenský krídelník absolvoval proti „jazdcom“ tohtosezónnu premiéru v profilige.

Minulosezónny finalista má stále na maródke trio útočníkov Joakim Nordström (infekcia), Par Lindholm (zranenie v hornej časti tela) a Chris Wagner (zranenie v dolnej polovici tela), dlhodobo sú zranení aj David Krejčí a Karson Kuhlman, takže je možné, že klub onedlho pozve Cehlárika z farmy späť do prvého mužstva.

Bruins privítajú už v noci na stredu doma San Jose. Informoval o tom portál cbssports.com. Cehlárikovi síce nahlodali úvod sezóny zdravotné problémy, po návrate na ľad sa však ukázal vo veľmi dobrom svetle – v šiestich zápasoch v AHL nazbieral osem bodov za šesť gólov a dve asistencie.

NHL

BUFFALO SABRES – ARIZONA COYOTES 2:3 sn (2:1, 0:1, 0:0 – 0:0, 0:1)
Góly: 4. Eichel (Skinner, Reinhart), 12. Skinner (Johansson, Sobotka) – 19. Garland (Hayton, Ekman-Larsson), 37. Söderberg (Garland, Goligoski), rozh. nájazd Schmaltz. Brankári: Hutton – Kuemper, strely na bránku: 26:44, 15.358 divákov.

VANCOUVER CANUCKS – FLORIDA PANTHERS 7:2 (5:1, 1:1, 1:0)
Góly: 2. Sutter (Ferland, Leivo), 5. Schaller (Beagle, Eriksson), 7. Virtanen (Horvat, Pearson), 10. Miller (Pettersson, Edler), 20. Leivo (Ferland, Edler), 40. Miller (Edler, Pettersson), 54. Boeser (Pettersson) – 9. Boyle (Hawryluk), 33. Hoffman (Yandle, Dadonov). Brankári: Demko – Montembault (7.-21. Bobrovskij), strely na bránku: 36:31, 17.864 divákov.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL