Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obrovská strata pre obhajcu. Ruský Tank mu bude chýbať minimálne 5 mesiacov

Hokejisti St. Louis prišli v NHL na dlhý čas o ruského útočníka Vladimira Tarasenka. Jeden z kľúčových členov tímu, ktorý na konci minulej sezóny oslavoval prvý Stanleyho pohár, musí ísť na operáciu s ľavým ramenom. Podľa prvých odhadov bude mimo hry minimálne päť mesiacov.

28.10.2019 21:56 , aktualizované: 22:55
Vladimir Tarasenko Foto: ,
Vladimir Tarasenko zo St. Louis.
debata

Dvadsaťsedemročný Tarasenko ukončil svoje vystúpenie vo štvrtkovom domácom dueli proti Los Angeles po kolízii s protihráčom Seanom Walkerom v priebehu prvej tretiny. S tímom následne neodcestoval na zápasy v Bostone a Detroite. Operačný zákrok čaká Tarasenka v utorok.

Hokejista s prezývkou Tank si v tejto sezóne pripísal v desiatich zápasoch rovnaký počet bodov za tri góly a sedem asistencií. Pred zápasom s Kings bodoval v piatich dueloch za sebou.

V minulej sezóne si Tarasenko pripísal počas 76 štartov 68 bodov vďaka 33 gólom a 35 prihrávkam. Pri úspešnom ťažení v play off pridal v 26 zápasoch 17 bodov (11+6).

„Je to ťažká strata, o tom nemusíme hovoriť. Je to náš elitný strelec. Uvidíme, ako dlho bude mimo hry, no zároveň je to príležitosť pre iného hráča hrať presilové hry alebo byť v útoku so mnou a Jadenom Schwartzom,“ vyjadril sa ešte vo štvrtok po spomenutom zápase s Los Angeles kanadský útočník Brayden Schenn, cituje ho oficiálny portál zámorskej NHL.

debata chyba
Viac na túto tému: #St. Louis Blues #Vladimir Tarasenko