Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Neťahal za sebou nohy. Cehlárik si užíva chválu od trénera

Slovenský hokejový útočník Peter Cehlárik má za sebou tohtosezónny debut v zámorskej NHL.

28.10.2019 13:08
Peter Cehlárik Foto: ,
Peter Cehlárik z Bostonu.
debata

Dvadsaťštyriročný žilinský odchovanec nastúpil v nedeľu za Boston Bruins pri víťazstve 7:4 na ľade New Yorku Rangers. Účastník MS 2016 síce v súboji zaznamenal dva mínusové body a pripísal si aj dve trestné minúty, ale aj tak si vyslúžil pochvalu od hlavného trénera Bruca Cassidyho.

„Som spokojný s jeho výkonom. Nemám pocit, že iba ťahal nohy za sebou. Šiel na farmu a hral celkom dosť. Bol jedným z najlepších, dostal pozvánku do prvého tímu a hneď musel naskočiť do zápasu. Musím byť férový, pred zápasom absolvoval dlhú cestu. Bola to pre neho výzva. V tomto smere som spokojný,“ povedal kouč Cassidy pre oficiálny klubový web.

Peter Cehlárik sa pred štartom aktuálnej sezóny nezmestil do základnej zostavy Bostonu Bruins a vedenie klubu ho poslalo na farmu.

Zostrih zo zápasu New York Rangers - Boston Bruins.

V tíme Providence Bruins v AHL v šiestich zápasoch strelil šesť gólov a pridal aj dve asistencie, aj to mu pomohlo na ceste k návratu do profiligy.

V NHL pred týmto ročníkom absolvoval zatiaľ 37 stretnutí s bilanciou 5 presných zásahov a 5 gólových prihrávok.

V nedeľňajšom úspešnom súboji bol hviezdou obranca Zdeno Chára, ktorý ako kapitán Bruins okrem gólu a asistencie nazbieral aj šesť plusových bodov, čo sa v tejto sezóne NHL predtým nepodarilo žiadnemu hráčovi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Boston Bruins #Peter Cehlárik #Bruce Cassidy