Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marinčin vypadol zo zostavy. Washington predviedol nevídaný obrat

Šesť piatkových zápasov NHL neprinieslo ani jedno slovenské predstavenie na ľade. Obranca Toronta Martin Marinčin bol iba medzi zdravými náhradníkmi pri víťazstve svojho tímu nad San Jose 4:1. Útočník Washingtonu Richard Pánik je zranený, preto sa nemohol podieľať na skvelom obrate Capitals na ľade Vancouveru z 1:5 na 6:5 po predĺžení.

26.10.2019 07:00 , aktualizované: 09:34
Kuznecov, Foto: ,
Jevgenij Kuznecov z Washingtonu prekonáva brankára Jacoba Markströma.
debata

Štyridsaťročný kanadský veterán zamieril späť do San Jose iba pred 17 dňami, keď podpísal so Sharks ako voľný hráč ročný kontrakt. Predtým dva roky pôsobil v Toronte. V noci na sobotu sa vrátil na ľad Scotiabank Arény, kde odohral jubilejný 1500. zápas v drese „žralokov“.

Iba šesť hráčov v histórii NHL nastúpili v jednom klube na viac duelov – Gordie Howe (Detroit Red Wings, 1687), Nicklas Lidström (Red Wings, 1564), Alex Delvecchio (Red Wings, 1550), Shane Doan (Winnipeg Jets/Arizona Coyotes, 1540), Ray Bourque (Boston Bruins, 1518) a Steve Yzerman (Red Wings, 1514).

Marleau vyšiel proti bývalému klubu bodovo naprázdno, jediný gól hostí dal Kevin Labanc. Víťazný gól Toronta strelil v 55. minúte obranca Morgan Rielly.

"Boli sme namotivovaní, chceli sme vykorčuľovať na ľad a predviesť dobrý výkon. Keď sa pozriete na naše predchádzajúce zápasy, vidíte, že v našej hre je priestor na zlepšenie. Hovorili sme si pred týmto stretnutím, čo chceme urobiť lepšie.

Ukázali sme správny prístup, hrali sme s chuťou a energiou," povedal pre nhl.com Rielly. Dvomi asistenciami sa na triumfe podieľal Mitchell Marner. Slovenský obranca Martin Marinčin sa nezmestil do zostavy „javorových listov“.

Vancouver premárnil v dueli s Washingtonom náskok 5:1, ktorý mal ešte na konci druhej tretiny, a napokon podľahol Capitals 5:6 po samostatných nájazdoch. K obratu zavelil svojím druhým gólom v zápase Jevgenij Kuznecov, dva góly za hostí strelil aj český obranca Michal Kempný.

V záverečnom rozstrele premenil rozhodujúci nájazd v tretej sérii švédsky center Nicklas Bäckström. Capitals otočili zápas, v ktorom prehrávali o štyri góly, piatykrát v klubovej histórii. Washingtonu dlhodobo chýba zranený slovenský krídelník Richard Pánik.

Nathan MacKinnon sa stal prvým hráčom v histórii tímu Colorado Avalanche, ktorý bodoval v desiatich zápasoch na začiatku súťažného ročníka. Colorado zvíťazilo na ľade Vegas hladko 6:1 a MacKinnon si pripísal dve asistencie. Celkovo má na konte 5 gólov a 9 asistencií.

Nazem Kadri a Matt Calvert pridali po dva góly a brankár Philipp Grubauer 25 zákrokov. Francúzsky útočník Pierre-Édouard Bellemare sa proti svojmu bývalému tímu Vegas uviedol troma bodmi (1+2), bol to jeho prvý trojbodový zápas v kariére v NHL. Colorado je po ôsmom víťazstve v sezóne lídrom Západnej konferencie NHL.

V spoločnej histórii tímov Colorado Avalanche a jeho predchodcu Québec Nordiques predviedli desaťbodové šnúry v úvode sezóny až šiesti hokejisti. Patrí medzi ne aj slovenská legenda Peter Šťastný, Švéd Mats Sundin či kanadský elegán Joe Sakic.

„Vie byť veľmi dominantný v zápasoch a to rozličným spôsobom. Je pre mňa pozitívny signál, že takto dokáže prispievať. A najmä, že po desaťzápasovej sérii s bodmi stále nie je úplne šťastný zo svojich výkonov,“ uviedol tréner Colorada Jared Bednar na adresu MacKinnona.

Ešte o jedno víťazstvo a dva body viac ako Colorado získalo Buffalo a s 19 bodmi kraľuje celej súťaži. Buffalo zvíťazilo na ľade Detroitu 2:0 aj vďaka 41 zákrokom Linusa Ullmarka. Švédsky gólman si pripísal prvý shutout v sezóne a tretí v kariére.

Na triumfe Sabres majú veľký podiel aj Jack Eichel s dvoma asistenciami a Sam Reinhart s gólom a asistenciou. Detroit prehral siedmykrát v sérii a na Východe je predposledný.

„Dosiahli sme z môjho pohľadu najpríjemnejšie víťazstvo v sezóne. Predchádzajúci deň sme prehrali spôsobom, z ktorého som bol sklamaný (2:6 na ľade Rangers). V krátkom čase sme však dokázali nadviazať na náš herný plán a podľa neho aj hrať,“ rád skonštatoval Ralph Krueger, tréner Buffala, na webe NHL.

„Len som sa snažil zostať čo najdlhšie na nohách a urobiť zo seba veľkého. Bol to zákrok, ktorý raz za čas vyjde a inokedy zasa nemusí. Dnes to vyšlo v môj prospech,“ komentoval Ullmark zneškodnený pokus Valtteriho Filppulu z úniku za stavu 0:0 ešte v prvej tretine.

Arizona triumfovala na klzisku New Jersey 5:3 a ukončila päťzápasovú sériu prehier v Newarku. Obranca „kojotov“ Jason Demers nazbieral tri asistencie a pokoril 200-bodovú métu v NHL. V drese Devils odohral individuálne úspešný zápas americký mladík Jack Hughes, ktorý strelil gól a pridal k nemu dve asistencie.

„Cítil som sa fajn. Bolo by pekné, keby sme vyhrali. Predvádzali sme solídny hokej, no urobili sme pár chýb, ktoré nás stáli lepší výsledok,“ vyslovila sa tohtoročná draftová jednotka.

Na víťaznej vlne sa nesú hráči New Yorku Islanders, ktorí uspeli v Ottawe 4:2 a natiahli sériu výhier už na šesť zápasov. Pod triumf hostí sa podpísal dvomi gólmi a jednou asistenciou Nick Leddy. Svoj druhý gól dosiahol z trestného strieľania, podarilo sa mu to ako prvému obrancovi v klubovej histórii.

NHL

VEGAS GOLDEN KNIGHTS – COLORADO AVALANCHE 1:6 (1:2, 0:3, 0:1)
Góly: 19. Karlsson (Smith) – 1. Bellemare, 20. Kadri (Wilson, Cole), 28. Makar (Compher, MacKinnon), 31. Kadri (MacKinnon, Girard), 36. Calvert (Bellemare, Nieto), 58. Calvert (Bellemare). Brankári: Fleury (33. Sparks) – Grubauer, strely na bránku: 26:40, 18.420 divákov.

TORONTO MAPLE LEAFS – SAN JOSE SHARKS 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
Góly: 40. Muzzin (Spezza, Michejev), 55. Rielly (Nylander), 60. Michejev (Marner), 60. Matthews (Marner) – 11. Labanc (Burns, Hertl). Brankári: Andersen – Jones, strely na bránku: 27:17, 19.102 divákov.

NEW JERSEY DEVILS – ARIZONA COYOTES 3:5 (2:1, 1:2, 0:2)
Góly: 17. Vatanen (J. Hughes, Subban), 19. J. Hughes (Hall, Vatanen), 34. Zacha (J. Hughes, Tennyson) – 20. Schmaltz (Ekman-Larsson), 23. Grabner, 34. Ekman-Larsson, 42. Hayton (Schmaltz), 59. Keller. Brankári: Blackwood – Raanta, strely na bránku: 35:17, 14.724 divákov.

DETROIT RED WINGS – BUFFALO SABRES 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Góly: 32. McCabe (Reinhart, Eichel), 42. Reinhart (Olofsson, Eichel). Brankári: Howard – Ullmark, strely na bránku: 41:25, 18.616 divákov.

OTTAWA SENATORS – NEW YORK ISLANDERS 2:4 (1:2, 0:2, 1:0)
Góly: 8. Ennis (Chabot, C. Brown), 48. Ennis (Brown, Duclair) – 13. Leddy (Martin, Boychuk), 18. Leddy (tr. strieľanie), 25. Martin (Leddy, Clutterbuck), 27. Brassard (Barzal, Toews). Brankári: Nilsson (27. Anderson) – Greiss, strely na bránku: 32:24, 11.189 divákov.

VANCOUVER CANUCKS – WASHINGTON CAPITALS 5:6 sn (2:1, 3:1, 0:3 – 0:0, 0:1)
Góly: 6. Boeser (Q. Hughes, Horvat), 8. Schaller (Beagle), 26. Pettersson (Miller, Boeser), 34. Schaller, 35. Virtanen (Horvat, Ferland) – 4. Kuznecov (Vrána), 40. Kuznecov (Eller, Gudas), 42. Eller (Hathaway), 45. Kempný (Hagelin), 48. Kempný (Leipsic, Boyd), rozh. nájazd Bäckström. Brankári: Markström – Samsonov, strely na bránku: 34:29, 18.871 divákov.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL