Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Edmonton je na vlne a vezie sa aj Jurčo. Chára už prekonal Gretzkého

Slovenský hokejista Tomáš Jurčo prispel v noci na stredu jednou asistenciou k víťazstvu Edmontonu 5:2 na ľade New Yorku Islanders.

09.10.2019 06:44 , aktualizované: 08:58
Tomáš Jurčo Foto: ,
Slovák Tomáš Jurčo bodoval aj v druhom zápase za Edmonton, v ktorom nastúpil.
debata (7)

Bodoval tak aj vo svojom druhom vystúpení v novej sezóne NHL (0+2). Hrdinom duelu bol jeho spoluhráč z druhého útoku James Neal, ktorý sa blysol štyrmi gólmi. Bol to jeho prvý štvorgólový zápas v profiligovej kariére.

Oilers prvýkrát po 11 rokoch vstúpili do sezóny tromi víťazstvami.

„Je skvelé mať na sebe dres Oilers, cítim sa výborne. Veľmi sa mi páči spôsob, akým momentálne hráme,“ uviedol James Neal, cituje ho portál NHL. Skúsený 32-ročný krídelník vlani v tíme Calgary odohral 63 zápasov s bilanciou 7 gólov a 12 asistencií. Teraz má po troch zápasoch na konte už 6 gólov, čo je rekordný vstup do sezóny v histórii Edmontonu.

Neal odohral väčšiu časť zápasu po boku Jurča a centra Ryana Nugenta-Hopkinsa a pochvaľoval si. „Vždy je to tak, že chcete hrať so šikovnými spoluhráčmi. Títo hokejisti sú na inej úrovni, preto je zábava s nimi korčuľovať,“ dodal Neal.

Slová chvály mal na výkon celého tímu aj tréner Dave Tippett. „Najlepší zápas, aký sme dosiaľ odohrali. Už sa blížime k tímovej hre, o ktorú sa tak snažíme. Výborná práca s pukom, disciplína aj využívanie presilových hier,“ skonštatoval Tippett.

Dvaja Slováci sa stretli v zápase Washington – Dallas. Z výhry 4:3 po predĺžení sa tešil obranca hostí Andrej Sekera, v drese Capitals nastúpil krídelník Richard Pánik. V ďalšom stretnutí Boston vedený kapitánom Zdenom Chárom uspel na ľade Vegas 4:3.

Boston vedený kapitánom Zdenom Chárom uspel na ľade Vegas 4:3. Bruins natiahli víťaznú sériu na tri zápasy a zaznamenali najlepší vstup do nového ročníka od sezóny 2001/2002. Dvomi gólmi prispel k triumfu Brad Marchand. Štyridsaťdvaročný Chára nastúpil na svoj 1488. zápas v základnej časti NHL, čím prekonal legendárneho Wayna Gretzkého a v počte štartov sa osamostatnil na 23. mieste histórie.

Chára začal svoju 22. sezónu v profilige a je najstarší aktívny hráč súťaže. Len slovenský obranca a veterán San Jose Joe Thornton hrali z aktívnych hráčov v NHL v 90-tych rokoch. Obaja začali v roku 1997.

Najbližšie môže Chára v počte zápasov dostihnúť na 22. mieste bývalého obrancu Phila Housleyho, ktorý odohral 1495 duelov. Lídrom štatistík je Gordie Howe (1767). Na ľade Vegas bol Chára najvyťaženejší hráč svojho tímu, počas 25 minút a 33 sekúnd si pripísal plusku a strelu.

Výsledky NHL:
Florida – Carolina 3:6, New York Islanders – Edmonton 2:5 /JURČO za hostí 0+1/, Pittsburgh – Winnipeg 1:4, Washington – Dallas 3:4 pp, Detroit – Anaheim 1:3, Nashville – San Jose 5:2, Calgary – Los Angeles 3:4 pp, Vegas – Boston 3:4

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Jurčo #Edmonton Oilers