Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Matthews mal na hokejke hetrik. Namiesto gólu krvavo pripomenul Zedníka

Americký hokejový útočník Auston Matthews sa hneď v úvodnom zápase novej sezóny NHL zaskvel dvoma presnými zásahmi, keď sa podieľal na triumfe Toronta nad Ottawou 5:3. V záverečnej minúte duelu mohol spečatiť hetrik, ale namiesto gólu nepríjemne zranil 20-ročného švédskeho obrancu Erika Brännströma. Tomu bude jeho tretie vystúpenie v zámorskej profilige pripomínať niekoľko stehov na tvári.

03.10.2019 12:45
debata

Inkriminovaný moment nastal pri záverečnej hre bez brankára tímu z hlavného mesta Kanady. Matthews získal puk v strednom pásme a narazil si ho o zadný mantinel, no v poslednej chvíli mu v strelení gólu zabránil švédsky mladík.

Po ich vzájomnom strete Matthews spadol, pričom mu korčuľa „vystrelila“ rovno do tváre Brännströma. Našťastie jeho zranenie nie je vážne. „Bude v poriadku. Má niekoľko stehov,“ interpretoval slová trénera D.J. Smitha prostredníctvom twitteru novinár Bruce Garrioch.

V NHL zďaleka nejde o prvý podobný prípad, keď bol hráč zasiahnutý korčuľou do oblasti tváre, respektíve krku. V roku 2008 si prežil chvíle hrôzy aj slovenský útočník Richard Zedník, ktorému korčuľou zasiahol krk jeho spoluhráč z Floridy Olli Jokinen.

Rodák z Banskej Bystrice bol následne prevezený do nemocnice v Buffale a v zápase sa pokračovalo až v čase, keď lekári Floridy potvrdili, že Zedníkovi zastavili krvácanie a je mimo ohrozenia života.

Stredajšie kanadské derby prinieslo okrem nepríjemného zranenia aj pozitívnejšie momenty. Svoj debut v zámorskej profilige si gólom „osladili“ 24-ročný ruský útočníka Toronta Iľja Michejev a a tiež kanadský bek v službách Ottawy Scott Sabourin.

Zaujímavý míľnik dosiahol aj samotný Matthews. Stal sa iba štvrtým hráčom histórie NHL, ktorý skóroval v každom zo svojich úvodných štyroch otváracích duelov sezóny. Pred ním sa to podarilo iba Ditovi Clapperov za Boston Bruins v rokoch 1927–1930, Davovi Andreychukovi (Buffalo Sabres, 1982–1985) a Sergejovi Fiodorovovi (Detroit Red Wings, 1990–1993).

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Toronto Maple Leafs #Ottawa Senators #Auston Matthews #Erik Brännström