Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NHL štartuje o pár dní, Fehérváry sa drží v prvom tíme. Zastúpi Kempného?

Slovenský hokejový obranca Martin Fehérváry sa krátko pred začiatkom novej sezóny drží v prvom tíme Washingtonu Capitals a je šanca, že už o pár dní absolvuje debut v zámorskej profilige.

29.09.2019 14:24
Martin Fehérváry Foto: ,
Martin Fehérváry v drese Washingtonu za Justinom Falkom zo St. Louis v prípravnom zápase NHL.
debata

Devätnásťročný hokejista by sa pri predpokladanej absencii zraneného českého obrancu Michala Kempného mohol predstaviť v prvej formácii po boku Johna Carlsona.

Fehérváry pre menšie zranenie tváre nedohral záver piatkového prípravného zápasu s úradujúcim víťazom Stanleyho pohára St. Louis Blues, ale v sobotu už naplno trénoval a podľa washingtonpost.com nastupoval práve vo formácii s Carlsonom.

Kempný v apríli absolvoval operáciu roztrhnutého zadného stehenného svalu a podľa trénera Todda Reirdena je jeho štart v stredajšom úvodnom zápase sezóny proti St. Louis otázny.

Kormidelník víťaza Stanley Cupu z predminulej sezóny prezradil, že v prípade Kempného absencie nastúpi v prvej formácii niekto z trojice Fehérváry, Švéd Christian Djoos, alebo Švajčiar Jonas Siegenthaler.

VIDEO: Takýmto gólom zažiaril Martin Fehérváry v nováčikovskom kem­pe

„Fehérváry je mladý, vyrastajúci hráč, ktorý sa štýlom hry podobá na Kempného. Djoos ukázal svoje ofenzívne schopnosti z tejto pozície a Siegenthaler je veľký muž, ktorý dobre korčuľuje a dokáže brániť top hráčov. Máme niekoľko dobrých možnosti, vyskúšame si rôzne varianty a rozhodneme sa,“ povedal Reirden podľa washingtonpost.com.

Je isté, že Fehérváry po piatich sezónach vo Švédsku ostane v zámorí. Ak si nevybojuje miesto v prvom tíme Capitals, bude hrať na farme v Hershey Bears. Washington draftoval šikovného obrancu v roku 2018 v 2. kole zo 46. miesta.

debata chyba