Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ružička strelil jediný gól Calgary, bodoval aj Daňo. Studenič skončil v kempe

Slovenský hokejista Adam Ružička sa strelecky presadil v noci na pondelok v prípravnom zápase NHL, v ktorom jeho Calgary prehralo na ľade Winnipegu 1:4.

23.09.2019 07:05 , aktualizované: 08:40
Adam Ružička Foto: ,
Adam Ružička prijíma gratulácie spoluhráčov z Calgary ku gólu proti Winnipegu.
debata

Dvadsaťročný útočník vyrovnal v 46. minúte v presilovke na priebežných 1:1, keď sa po nečakanom odraze puku ocitol na chvíľu sám pred súperovým brankárom a zakončil presne ponad jeho betón.

Bol to však jediný gól Flames. Ružička počas 15:13 min na ľade vyslal na domácu bránku tri strely a zaznamenal jednu mínusku.

VIDEO: Gól Adama Ružičku

Zo Slovákov bol v noci v akcii aj Marko Daňo, ktorý si pripísal jednu asistenciu pri prehre jeho Columbusu 3:5 na ľade St. Louis. Daňo odohral 13 minút, prezentoval sa dvoma strelami a zapísal si až tri plusky.

Výsledky prípravných zápasov NHL: St. Louis – Columbus 5:3 /DAŇO za hostí 0+1/, Detroit – Pittsburgh 3:2 pp, Colorado – Minnesota 3:2 pp a sn, Winnipeg – Calgary 4:1 /RUŽIČKA za hostí 1+0/

Studenič začne v AHL

Marián Studenič už nepokračuje v predsezónnom kempe New Jersey Devils. Vedenie klubu ho poslalo do farmárskeho tímu Binghamton Devils a sezónu tak začne v nižšej zámorskej súťaži American Hockey League (AHL).

New Jersey zúžilo v noci na pondelok káder na 29 mien, okrem Studeniča skončilo v kempe aj ďalších 19 hráčov. Dvadsaťročný slovenský krídelník stihol v príprave odohrať dva zápasy, v ktorých sa bodovo nepresadil. Na svoju šancu v NHL si tak ešte bude musieť počkať.

Účastník tohtoročných MS na Slovensku odohral v AHL aj celý minulý ročník, v 64 stretnutiach v drese Binghamtonu nazbieral 13 gólov a 15 asistencií. Informáciu priniesol portál nj.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marko Daňo #Columbus Blue Jackets #Calgary Flames #Adam Ružička