Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď sa radosť zmení na zúfalstvo. Halák predviedol zákrok roka, píšu v zámorí

Jaroslav Halák prispel k víťazstvu hokejistov Bostonu nad Philadephiou 3:1 v prípravnom zápase pred novou sezónou NHL.

20.09.2019 06:57
Jaroslav Halák Foto: ,
Brankár Bostonu Jaroslav Halák v prípravnom zápase proti Philadelphii.
debata

Necelých sedem minút pred koncom prvej tretiny sa hráči Philadelphie už-už tešili z dosiahnutého gólu, ale opakovaný záznam akcie ich vyviedol z omylu.

Útočník Morgan Frost síce poslal puk odrazený od konštrukcie bránky Bostonu a korčule Haláka naoko s prehľadom do bránky, ale slovenský gólman sa v poslednej chvíli ležiac na ľade otočil a puk schoval v lapačke presne v čase, keď mal prejsť cez bránkovú čiaru. Frost si neveriacky položil ruky na tvár a zámorský komentátor zhodnotil, že to bol zákrok na úrovni českej legendy Dominika Haška.

Hráč Philadelphie tak z radostného zdvíhania rúk prešiel do gesta zúfalstva. „Tá reakcia hovorí za všetko,“ znie popis príspevku.

Podľa zámorských médií sa Halákov kúsok stal kandidátom na zákrok roka, hoci sa ešte len začalo prípravné obdobie.

Halák odchytal prvý zápas od 4. apríla a kryl 16 zo 17 striel Flyers. Od trénera Brucea Cassidyho si vyslúžil pochvalu.

„Halák potvrdil, že je veľmi dobrý brankár, dlhá pauza na ňom nebola vôbec vidieť. Viackrát náš tím podržal a v prvej tretine pri presilovke Philadelphie predviedol pri strele Morgana Frosta neuveriteľný zákrok,“ uviedol Cassidy.

V zápase proti Philadelphii nastúpili v drese Bruins ďalší dvaja Slováci. Útočník Peter Cehlárik strelil víťazný gól na 2:1, keď vyťažil zo skvelej prihrávky Brendana Gaunceho a zakončil do odkrytej bránky. Nováčik v kempe Bruins, útočník Róbert Lantoši si pripísal jednu strelu na bránku a tiež plusový bod.

Tomáš Jurčo sa z víťazstva netešil, jeho Edmonton prehral s Vancouverom hladko 1:6.

Výsledky: Philadeplhia – Boston 1:3 (za hostí Cehlárik 1+0, Halák 23/24), Pittsburgh – Columbus 4:1, Colorado – Dallas 1:2, Montreal – Florida 5:4 pp a sn, Edmonton – Vancouver 1:6.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák #Boston Bruins #Philadelphia Flyers