Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gólový debut za Washington. Atmosféra je živšia ako v Arizone, teší Pánika

Prvý zápas v novom drese, prvý gól. Taká je bilancia slovenského hokejového útočníka Richarda Pánika vo farbách Washingtonu Capitals v zámorskej NHL.

19.09.2019 07:08 , aktualizované: 11:25
Pánik Foto: ,
Slovenský útočník Richard Pánik oblieka dres Washingtonu.
debata

Martinský rodák sa strelecky presadil v stredajšom prípravnom stretnutí proti St. Louis Blues, v ktorom jeho tím triumfoval 3:2, hoci ešte v 59. minúte prehrával.

„Zo zápasu na zápas sa naše výkony zlepšujú a výsledkom toho bolo naše víťazstvo,“ zhodnotil pre klubový web Pánik, ktorý 69 sekúnd pred treťou sirénou vyrovnával na 2:2. V presilovke si našiel odrazený puk a pohotovo ho sklepol do siete.

„Spoluhráči odviedli v početnej prevahe veľmi dobrú prácu, počkal som si na dorážku a som rád, že sa to skončilo gólom. V presilovkovej formácii sa cítim dobre. Je pozitívne, že v nej dostávam priestor a uvidíme, ako to bude ďalej fungovať,“ pokračoval 28-ročný krídelník.

Pánik absolvoval v stredu premiéru v zostave Washingtonu po tom, čo v lete zamieril do hlavného mesta USA z Arizony Coyotes. S novými spoluhráčmi si „sadol“ a súhru s nimi si pochvaľoval.

VIDEO: Premiérový gól Richarda Pánika v drese Washingtonu

„Myslím si, že sme odohrali kvalitné stretnutie. Boli sme dôslední v defenzíve a vytvorili sme si aj niekoľko šancí. Všetci v našej formácii sme dobrí korčuliari, snažíme sa pohybom vytvárať tlak na súperov a nútiť ich k chybám,“ hovoril slovenský reprezentant.

Po jeden a pol roku v Arizone, kde hokej nie je športom číslo jeden si Pánik musí opäť zvykať na väčší záujem fanúšikov. Potvrdilo sa to už v jeho prvom vystúpení na domácom ľade.

„Atmosféra vo Washingtone je oveľa živšia ako to bolo v Arizone. Musím však povedať, že je to pozitívna zmena,“ uzavrel účastník májových MS na Slovensku.

Za domácich hral aj obranca Martin Fehérváry, ktorý nebodoval.

Ottawa v zostave s obrancom Christiánom Jarošom zdolala na vlastnom ľade Toronto 4:3.

Výsledky prípravných zápasov NHL:

Carolina – Tampa Bay 2:0, Montreal – Florida 4:3, New York Rangers – New Jersey 3:4, Washington – St. Louis 3:2 /PÁNIK (Washington) 1+0/, Ottawa – Toronto 4:3, Winnipeg – Minnesota 4:1, Chicago – Detroit 2:1, Calgary – San Jose 6:4

Čajkovič späť do juniorky

Slovenský hokejista Maxim Čajkovič už nepokračuje v kempe Tampy Bay. Vedenie klubu NHL ho poslalo do tímu Saint John Sea Dogs v juniorskej súťaži QMJHL, kde pôsobil už aj v sezóne 2018/2019. Osemnásťročný útočník je bez zmluvy s Lightning, okrem neho prišli o miesto v prípravnom kempe ďalší piati hráči.

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Pánik #prípravné zápasy nhl #Christián Jaroš