Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V kempoch NHL je dvadsiatka Slovákov. Isté miesta nemá ani polovica

Tri týždne pred štartom nového ročníka zámorskej hokejovej NHL otvárajú jednotlivé tímy brány tréningových kempov. Šancu ukázať sa predstaviteľom profiligových klubov dostanú v nasledujúcich dňoch až dve desiatky Slovákov. Niektorí majú svoje miesto v zostave na budúcu sezónu isté, ďalší oň budú musieť bojovať a sú aj takí, ktorí stále čakajú na podpis kontraktu.

12.09.2019 18:44
Chára, Halák, Foto: ,
Najpočetnejšie - až štvornásobné - zastúpenie má slovenský hokej v Bostone. Kapitán Zdeno Chára a brankár Jaroslav Halák majú miesta isté.
debata

Najväčšie zastúpenie má slovenský hokej v Bostone Bruins, kde sa nachádza až štvorica hráčov. Zdeno Chára s Jaroslavom Halákom sú držiteľmi jednocestných zmlúv, Peter Cehlárik má naopak dvojcestný kontrakt a Róbert Lantoši zatiaľ patrí iba farmárskemu tímu „medveďov“ z Providence v AHL.

V Calgary Flames figurujú traja slovenskí hokejisti, no s najväčšou pravdepodobnosťou ani jeden z nich nenakukne v tejto sezóne do NHL. Adam Ružička s Martinom Pospíšilom by mali po kempe putovať do rezervného tímu Stockton Heat v AHL, ich krajan Miloš Roman prišiel do kempu bez zmluvy.

Šancu nazrieť do NHL už v ročníku 2019/20 má obranca Martin Fehérváry, ktorý sa bude chcieť presadiť do kádra Washingtonu Capitals. Spolu s ním sa v kempe vlaňajšieho šampióna predstaví aj útočník Richard Pánik, ktorý v lete zamieril z Arizony Coyotes do metropoly USA.

Erik Černák. Foto: SITA/AP, Jeffrey T. Barnes
3. Erik Černák Erik Černák.

Podobne dvaja Slováci sú aj v organizácii Tampy Bay Lightning. Erik Černák by po minulej prelomovej sezóne nemal chýbať v kádri „bleskov“, naopak útočník Maxim Čajkovič je pre klub stávkou do budúcna a v tomto ročníku bude naďalej nastupovať v juniorskej súťaži QMJHL.

S jednocestnými zmluvami prišli do kempov klubov NHL obrancovia Andrej Sekera (Dallas Stars) s Martinom Marinčinom (Toronto Maple Leafs) a útočníci Tomáš Tatar (Montreal Canadiens) s Tomášom Jurčom (Edmonton Oilers).

Christián Jaroš. Foto: SITA/AP, Sean Kilpatrick
Panthers Senators Hockey jaroš nhl Christián Jaroš.

Bek Christián Jaroš z Ottawy Senators má síce dvojcestný kontrakt, ale takmer celú minulú sezónu strávil v najkvalitnejšej lige sveta a miesto v zostave „senátorov“ by mu nemalo ujsť.

Boj o miesto v NHL však bude náročnejší pre útočníkov Mariána Studeniča (New Jersey Devils) s Markom Daňom (Columbus Blue Jackets) či brankára Adama Húsku (New York Rangers).

Gólman Roman Durný nie je zmluvne viazaný s Anaheimom Ducks, patrí San Diegu Gulls v AHL, ale predstaví sa v kempe „káčerov“.

Slováci v kempoch NHL

Anaheim Ducks: Roman Durný (bez zmluvy s tímom NHL)
Boston Bruins: Peter Cehlárik (dvojcestná zmluva), Zdeno Chára (jednocestná zmluva), Jaroslav Halák (jednocestná zmluva), Róbert Lantoši (bez zmluvy s tímom NHL)
Calgary Flames: Martin Pospíšil (dvojcestná zmluva), Miloš Roman (bez zmluvy s tímom NHL), Adam Ružička (dvojcestná zmluva)
Columbus Blue Jackets: Marko Daňo (dvojcestná zmluva)
Dallas Stars: Andrej Sekera (jednocestná zmluva)
Edmonton Oilers: Tomáš Jurčo (jednocestná zmluva)
Montreal Canadiens: Tomáš Tatar (jednocestná zmluva)
New Jersey Devils: Marián Studenič (dvojcestná zmluva)
New York Rangers: Adam Húska (dvojcestná zmluva)
Ottawa Senators: Christián Jaroš (dvojcestná zmluva)
Tampa Bay Lightning: Maxim Čajkovič (bez zmluvy s tímom NHL), Erik Černák (dvojcestná zmluva)
Toronto Maple Leafs: Martin Marinčin (jednocestná zmluva)
Washington Capitals: Martin Fehérváry (dvojcestná zmluva), Richard Pánik (jednocestná zmluva)

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL