Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nováčikovské kempy s deviatimi Slovákmi. Fehérváry zažiaril gólom po krásnom sóle

Deväť slovenských hokejistov by sa malo predstaviť v nováčikovských kempoch klubov zámorskej NHL, ktoré otvárajú svoje brány tento víkend.

08.09.2019 07:49
Martin Fehérváry Foto: ,
Martin Fehérváry.
debata

Ich cieľom bude zaujať trénerov a vybojovať si miestenku v hlavných kempoch, ktoré štartujú v zámorí budúci týždeň, respektíve si svojimi výkonmi vypýtať nováčikovskú zmluvu.

Z nich piati Slováci už nováčikovský profiligový kontrakt majú – brankár Adam Húska (NY Rangers), obranca Martin Fehérváry (Washington), útočníci Martin Pospíšil, Adam Ružička (obaja Calgary) a Marián Studenič (New Jersey).

Najväčšiu šancu nazrieť do NHL už v nadchádzajúcom ročníku majú podľa zámorských médií dvaja hokejisti, ktorí už obliekli aj dres reprezentačného A-tímu a účinkovali na tohtoročných domácich MS – obranca Washingtonu Fehérváry a krídelník New Jersey Studenič.

Fehérváry sa zaskvel v zápase proti Caroline krásnym sólom takmer cez celé klzisko, ktoré zakončil gólom. Strelecky sa presadil ešte raz a prispel k vysokému triumfu Washingtonu 10:3. Duel sa uskutočnil na nováčikovskom turnaji v Nashville.

Svojimi výkonmi na svetovom šampionáte zaujal skautov Bostonu Róbert Lantoši, vo veku 23 rokov sa zúčastní na nováčikovskom a následne zrejme aj na hlavnom kempe Bruins. Naposledy útočník Nitry podpísal s Bruins zatiaľ zmluvu na úrovni AHL a sezónu by mal začať na farme v Providence, kde dostane podobnú šancu ako vlani Martin Bakoš.

Lantoši sa bodovo presadil na turnaji Prospects Challenge, keď zaznamenal asistenciu pri prehre Bostonu 3:4 s domácim Buffalom.

Na nováčikovských turnajoch dostávajú šancu zväčša šancu hráči, ktorí majú so zámorskou profiligou minimálnu, respektíve žiadnu skúsenosť. Na tradičnom turnaji nádejí v Traverse City sa predstavil v bránke New Yorku Rangers Adam Húska, ktorý 24 úspešnými zásahmi pomohol „jazdcom“ k výhre 7:4 nad Dallasom.

Adam Húska v reprezentačnom drese. Foto: SITA/AP, Ryan Remiorz
slovensko, švédsko, adam húska, carl grundstrom Adam Húska v reprezentačnom drese.

Ďalší slovenský brankár Roman Durný si oblečie dres Anaheimu na turnaji 2019 Rookie Faceoff v kalifornskom Irvine. Pospíšila a Ružičku doplní v kempe nádejí Calgary Miloš Roman, talenty Flames odohrajú v rámci prípravy dva duely s Edmontonom.

Jediný draftovaný slovenský hokejista v tomto roku Maxim Čajkovič sa bude snažiť zaujať v nováčikovskom kempe Tampy Bay. Dal o sebe vedieť v druhom zápase na podujatí NHL Prospects Showcase v Nashville, ktorý vyhrali domáci Predators nad Tampou Bay 4:1.

Čajkovič asistoval pri jedinom góle Lightning. Osemnásťročný útočník by mal nasledujúcu sezónu stráviť ešte v klube Saint John Sea Dogs v juniorskej QMJHL.

Po „rookie“ kempoch budú v zámorí nasledovať hlavné kempy, v ktorých budú v akcii už aj hlavné hviezdy profiligy. Zo Slovákov by sa v nich mali predstaviť Jaroslav Halák, Zdeno Chára, Peter Cehlárik (všetci Boston), Andrej Sekera (Dallas), Christián Jaroš (Ottawa), Erik Černák (Tampa Bay), Martin Marinčin (Toronto), Tomáš Tatar (Montreal), Richard Pánik (Washington) a Tomáš Jurčo (Edmonton).

Zoznam slovenských hokejistov v nováčikovských kempoch NHL:

  • Anaheim Ducks – Roman Durný (b)
  • Boston Bruins – Róbert Lantoši (ú)
  • Calgary Flames – Martin Pospíšil (ú), Miloš Roman (ú), Adam Ružička (ú)
  • New Jersey Devils – Marián Studenič (ú)
  • New York Rangers – Adam Húska (b)
  • Tampa Bay Lightning – Maxim Čajkovič (ú)
  • Washington Capitals – Martin Fehérváry (o)
debata chyba
Viac na túto tému: #Washington Capitals #Martin Fehérváry #nováčikovský kemp NHL