Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Platový strop v NHL sa zvýši. Kluby sa zbavili Subbana či Marleaua

Platový strop v NHL sa v budúcej sezóne zvýši o dva milióny dolárov na 81,5 milióna dolárov. Nárast je o 1,5 milióna dolárov menší, než sa predpokladalo.

24.06.2019 07:07
P.K. Subban Foto: ,
P.K. Subban.
debata

Minimálna suma na platy hokejistov v jednotlivých kluboch sa zdvihne z 58,8 na 60,2 milióna dolárov. Počas draftu NHL vo Vancouveri o tom informovali vedenie súťaže a hráčska asociácia.

Kvôli platovému stropu sa v sobotu niektoré kluby zbavili drahých hráčov. Nashville poslal obrancu P.K. Subbana do New Jersey, Patrick Marleau zamieril z Toronta do Caroliny a ďalší útočník J.T. Miller putoval z Vancouveru do Tampy Bay za českého gólmana Mareka Mazanca.

Subban po troch rokoch opúšťa Nashville

„Išlo o obchodné rozhodnutie. Kvôli posilneniu mužstva sme si takto potrebovali urobiť miesto pod platovým stropom,“ povedal generálny manažér Predators David Poile na adresu priateľa lyžiarskej hviezdy Lindsey Vonnovej Subbana.

Subban skončil po troch rokoch v Nashville, ktorý ho vymenil do New Jersey. Opačným smerom putujú iní zadáci Steven Santini a Jeremy Davies a dva výbery v druhom kole draftu tento a budúci rok.

Subban mení dres druhýkrát v kariére. Úvodných sedem sezón v NHL pôsobil v Montreale. S kanadským klubom uzavrel v roku 2014 osemročnú zmluvu na 72 miliónov dolárov, vďaka ktorej patrí medzi najlepšie platených hráčov v lige.

Uplynulý ročník sa olympijskému víťazovi zo Soči nevydaril. V 63 zápasoch si tridsaťročný Kanaďan pripísal deväť gólov a 22 asistencií, čo pre neho boli najhoršie čísla v kariére. Nashville vypadol v prvom kole play off s Dallasom.

TV Pravda: Miroslav Šatan oznámil, že sa bude uchádzať o pozíciu šéfa SZĽH. Popri tom naznačil aj svoje plány

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #platový strop #P.K. Subban #Patrick Marleau