Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kto a kam? Kluby v NHL tvoria vlastnú budúcnosť

Až 31 talentovaných hokejistov dnes v kanadskom Vancouvri odštartuje svoju cestu do najprestížnejšej ligy na svete. Na programe je vstupný draft hráčov do NHL. Jack Hughes, Kaapo Kakko alebo niekto iný?

21.06.2019 05:00
debata
Jack Hughes v drese USA na MS 2019. Foto: TASR, Martin Baumann
Jack Hughes Jack Hughes v drese USA na MS 2019.

Zámorské kluby budú mať k dispozícii 217 draftových výberov. Tie najväčšie hviezdy – ak sa vôbec dá o mladých hráčoch takto hovoriť – sa dozvedia meno nového zamestnávateľa už v piatok, druhé až siedme kolo draftu sa koná zajtra. Pravdepodobne aj so slovenskou účasťou.

Preddraftové rebríčky mladých hokejistov zostavovali počas roka odborníci, poradie tímov, v ktorom si budú kluby vyberať, vzišli na základe žrebu a úspešnosti v play off.

Predpokladá sa, že New Jersey Devils si z 1. miesta vyberú mladú americkú nádej – Jacka Hughesa. Čerstvo 18-ročný útočník na svetovom šampionáte na Slovensku nepresvedčil, napriek tomu má všetky predpoklady, aby práve on putoval do organizácie Devils.

Kaapo Kakko – najväčšia hviezda majstrovstiev sveta, by mal skončiť v New Yorku Rangers. Aj preto, že podľa zámorských odborníkov Rangers s právom druhého výberu potrebujú kvalitného strelca.

Prvých pätnásť pozícií určil žreb, ostatné nedávno skončené play off. Najhoršie miesto preto zostalo na St. Louis, ktoré sa nečakane radovalo zo zisku Stanleyho pohára.

A čo Slováci?

O nich sa dnes rozhodovať určite nebude. Žiadny z nich nezaujal natoľko, aby po ňom kluby siahli už v 1. kole. Najlepšie vyhliadky má podľa expertov 18-ročný krídelník Maxim Čajkovič, ktorý upútal na lanskom svetovom šampionáte do 18 rokov. Na turnaj dvadsiatkárov sa nedostal. Hráča Saint John Sea Dogs v juniorskej súťaži QMJHL by si mohli kluby vybrať na konci 2. kola draftu.

Šancu majú aj brankár Samuel Hlavaj či útočník Adam Liška, ktorému sa vydaril seniorský šampionát. Ak by sa v tohtoročnom drafte objavilo aj iné slovenské meno, bolo by to skôr prekvapenie.

Kto si vyberá z prvej pätnástky
1. New Jersey
2. NY Rangers
3. Chicago
4. Colorado (od Ottawy)
5. Los Angeles
6. Detroit
7. Buffalo
8. Edmonton
9. Anaheim
10. Vancouver
11. Philadelphia
12. Minnesota
13. Florida
14. Arizona
15. Montreal

TV Pravda: Miroslav Šatan oznámil, že sa bude uchádzať o pozíciu šéfa SZĽH. Popri tom naznačil aj svoje plány

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #draft NHL #Kaapo Kakko #Jack Hughes