Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gratulujeme, šampióni zo St. Louis! Lapsus denníka nakopol Boston

Hokejisti Bostonu priznali, že pred šiestym zápasom finále play off NHL na ľade St. Louis ich k víťazstvu namotivovala aj chyba miestneho denníka.

11.06.2019 15:07
debata
Boston ovládol šieste finále NHL Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia prichadzajú na šieste finále NHL v...

Periodikum St. Louis Post-Dispatch vo svojej elektronickej verzii predčasne oslávilo triumf Blues. Bruins však dokázali v St. Louis vyhrať aj vďaka gólu kapitána Zdena Cháru 5:1 a vynútili si rozhodujúci siedmy duel na svojom ľade.

„Videli sme to,“ povedal obranca Bruins Brandon Carlo v reakcii na uniknuté materiály. „Určite to v nás zapálilo oheň. Také veci sa nám nepáčia a určite by sa nemali stávať. Pomohlo nám to viac sa skoncentrovať na zápas,“ uviedol pre WBZ.

St. Louis Post-Dispatch predčasne korunoval Blues za víťazov Stanleyho pohára. Denník si pripravil materiály pre prípad, že by „bluesmani“ titul vyhrali. Dokonca mal pripravený aj ďakovný list prezidenta Blues Toma Stillmana i stránku s veľkým textom „Gratulujeme našim šampiónom St. Louis Blues“.

Oba materiály nešťastne unikli na jednej z digitálnych platforiem. Chybu si v Post-Dispatch rýchlo uvedomili a text stiahli, lenže jeho kópie už na sociálnych sieťach kolovali.

„Ospravedlňujeme sa, niekoľko detailov nám predčasne uniklo. Dúfame, že sa o tieto správy budeme môcť s vami čoskoro podeliť,“ uviedli zástupcovia vydavateľa.

Fanúšikovia „bluesmanov“ sa však obávajú, či uniknuté materiály nebudú pre mužstvo kliatbou. Carlov spoluhráč z defenzívy Torey Krug potvrdil, že chyba v novinách bola ťažko prehliadnuteľná. „Bola všade,“ povedal Krug pre The Athletic. Výtlačky boli k dispozícii aj hráčom Bruins, aby si ich prečítali.

TV Pravda: Nový tréner Slovana Roman Stantien o svojich prvých krokoch vo funkcii

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #St. Louis Blues #Boston Bruins #play off NHL