Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozhodcovia ignorovali jasný faul, Bruins inkasovali. Nehorázne, zúril kouč

Hokejisti Bostonu prehrali na vlastnom ľade dôležitý piaty finálový zápas NHL so St. Louis 1:2.

07.06.2019 11:31
St. Lousi, radosť Foto: ,
Radosť hokejistov St. Louis po kontroverznom góle na 2:0.
debata

Po bezgólovej prvej tretine vyšiel hosťom skvele vstup do druhej časti hry. Udreli už po 55 sekundách, keď Zach Sanford našiel spoza bránky zadovkou medzi nohami Ryana O'Reillyho, ktorý bekhendom pod hornú žŕdku nadviazal na dva zásahy z predchádzajúceho stretnutia.

Namiesto vyrovnania skóre inkasovali Bruins v 51. minúte druhý gól, ktorý vzbudil veľký hnev Bostončanov. Predchádzal mu faul Tylera Bozaka, ktorý podrazil domáceho útočníka Noela Acciariho. Ten sa po tvrdom páde ťažko zdvíhal z ľadu.

Hra však pokračovala bez zásahu rozhodcov, puk sa dostal k Davidovi Perreonovi a jeho prihrávku na voľného Bozaka pred bránkou si za chrbát nešťastne usmernil gólman Tukka Rask.

„Teraz je to už za nami, ale je ťažké prehltnúť takú trpkú pilulku,“ povedal Acciari. „Je to nehorázne! Rozhodcom som povedal, že to preboha mali odpískať. Poškodili nás,“ doplnil tréner Bostonu Bruce Cassidy.

Nešťastný moment pre Boston

„Taký moment vás nehnevá, ale hneď ako sa hráči vrátili na ľad, už sa o to nezaujímali. Museli sme sa upokojiť a hrať. To sa nám podarilo, dali sme gól a mali šancu vyhrať,“ dodal kanadský kouč.

Z obrovského tlaku však Bruins vyťažili len jeden gól, ktorý strelil Jake DeBrusk. Cassidy vyzdvihol prístup slovenského kapitána Zdena Cháru, ktorý v minulom zápase po zásahu pukom do tváre utrpel zlomeninu čeluste a a do hry naskočil s krytom na celej tvári.

„Rozhodol sa hrať, čo nás inšpirovalo a sme radi. Vypovedá to o jeho charaktere a vôli,“ povedal Cassidy.

Veľkú zásluhu na triumfe St. Louis mal brankár Jordan Binnington. Ten 15. výhrou v tohtoročnej vyraďovacej fáze vyrovnal nováčikovský rekord medzi gólmanmi.

Rovnaký kúsok sa podaril aj Patrickovi Royovi (v roku 1986), Ronovi Hextallovi (1987), Camovi Wardovi (2006) a Mattovi Murraymu (2016). „Chytal výnimočne, najmä v prvej tretine nás veľmi podržal,“ ocenil 25-ročného Kanaďana O'Reilly, ktorého dvakrát za sebou vyhlásili za najväčšiu hviezdu stretnutia.

Šiesty zápas je na programe v St. Louis v noci z nedele na pondelok od 2.00 SELČ. „Je pred nami ťažká úloha,“ povedal tréner Blues Craig Berube.

TV Pravda: Bývalý hokejista Ľubomír Višňovský reaguje na finančné problémy HC Slovan Bratislava a odchod klubu z KHL
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #St. Louis Blues #Boston Bruins