Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára trénoval so zlomenou čeľusťou. Pre toto je legenda, vraví spoluhráč

"Áno, je to pravda. Zdeno Chára je bojovník," potvrdzuje CBS Boston to, čo už dávno vieme.

06.06.2019 18:43
debata (2)

Slovenskému kapitánovi Bostonu Bruins nezabránila ani zlomenina čeľuste, aby vo štvrtok trénoval so svojimi spoluhráčmi. Na prilbe mal síce ochranné sklo, no trénoval v plnej záťaži.

Boston absolvoval predzápasový tréning pred 5. finále play off NHL (v noci zo štvrtka na piatok od 02.00). Kluboví lekári Bruins odobria alebo zamietnu Chárov štart až tesne pred úvodným buly.

Chára v 4. zápase schytal do tváre zablokovanú strelu od Braydena Schenna. V tretej tretine sa znovu objavil na striedačke Bostonu s ochranným krytom, no do hry už nezasiahol.

„Nie je tu s nami a netrénuje. Znamená to, že bude pre neho veľmi náročné, aby hral vo štvrtok,“ povedal tréner Bostonu Bruce Cassidy o Chárovi po stredajšom tréningu svojho tímu, citoval ho oficiálny portál NHL.

Vo štvrtok Chárovo možné nasadenie upravil na „otázne“ s dôvetkom, že ho pred 5. finále „nikdy neodpísal“. Okrem Cháru je otázny aj stav ďalšieho obrancu Grzelcyka.

„Obaja sú na ľade a to je dobré znamenie. Uvidíme, ako sa budú cítiť tesne pred zápasom,“ uzavrel Cassidy.

„V čase vrcholiaceho play-off majú všetci hráči nejaké zranenie. Sú to výzvy, ktoré treba prekonať. Ja som rovnaký hráč ako všetci ostatní, žiadna výnimka,“ cituje Zdena Cháru oficiálny portál NHL.

Na otázku, či sa nebojí opätovného zranenia, pokiaľ bude hrať, Chára odpovedal: „Takto nepremýšľam. Myslím na to, že mám hrať, nie že sa môžem pri tom zraniť.“ Ak Chára nebude môcť hrať, jeho miesto po boku Charlieho McAvoya zaujme John Moore.

Stav finálovej série medzi Bostonom Bruins a St. Louis Blues je po štyroch zápasoch nerozhodný 2:2.

Spoluhráči vyjadrujú rešpekt legende a vodcovi Zdenovi Chárovi:

2 debata chyba
Viac na túto tému: #zranenie #finále #NHL #Zdeno Chára #Boston Bruins #Play Off