Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sú mimo reality. Legendárneho Orra štvú hlúposti o Chárovi

Už trinásť sezón nosí na drese kapitánske céčko. Bruins priviedol dvakrát do finále NHL a v roku 2011 dvihol nad hlavu slávny Stanleyho pohár.

27.05.2019 12:00
Zdeno Chára Foto: ,
Kapitán Bostonu Zdeno Chára upratuje priestor pred brankárom Raskom.
debata (3)

Zdeno Chára si už dávnejšie vybudoval pozíciu jednej z legiend bostonského klubu. Teraz môže vo veku 42 rokov pridať druhý triumf v boji o hokejový svätý grál. Poslednou prekážkou Bruins je tím St. Louis.

Vždy verím vo svoje mužstvo

Boston odohral v doterajšom priebehu play off o dva zápasy menej. Najviac sa potrápil hneď v prvom kole s Torontom (4:3), proti Columbusu mu stačilo šesť stretnutí a v konferenčnom finále sfúkol Carolinu bez zľutovania 4:0 na zápasy.

Blues najprv vyradili druhý najlepší tím Západnej konferencie Winnipeg (4:2), s Dallasom potrebovali maximálny počet sedem duelov a v boji o miestenku vo veľkom finále zdolali San Jose (4:2).

"Všetci si musíme uvedomiť, aké výnimočné je dostať sa do finále a koľko úsilia nás to stálo. Ale presne v tom istom momente netreba zabudnúť na to, že sme ešte nič nevyhrali. Nič nedosiahli.

Preto ostávame maximálne koncentrovaní a tešíme sa na to, čo nás teraz čaká," vravel Chára pred štartom finálovej série (v noci na utorok od 2.00 v Bostone).

Skúsený obranca dôveruje spoluhráčom a verí, že finále dotiahnu do víťazného konca. "Vždy verím vo svoje mužstvo. To sa nikdy nezmení. Je pre mňa najdôležitejšie dôverovať spoluhráčom, systému, trénerskému štábu aj manažmentu klubu.

Nasledujem cestu, ktorú určilo vedenie organizácie a snažím sa dať mužstvu maximum toho, čo dokážem," vysvetlil pre CBS Boston.

Orr: Kritika Cháru je nemiestna

O prínose najvyššieho muža NHL pre Boston svedčia slová Bobbyho Orra. Jedna z najväčších legiend klubu sa zastala svojho nástupcu po tom, ako Cháru počas play off kritizovali niektorí fanúšikovia.

"Počul som o Zdenovi v poslednom období množstvo hlúpostí. Zdeno je jedným z dvoch najdôležitejších hráčov mužstva a na ľad ide pri každom oslabení. Spýtajte sa Charlieho McAvoya, aké je to nastupovať po jeho boku.

Že nie je taký rýchly ako v minulosti? Veď to je pochopiteľné. No kritizovať ho je mimo reality," vyhlásil Orr pre The Boston Globe.

Na záver ešte odporučil kritikom, aby sa na Cháru spýtali hráčov z ostatných tímov. „Tí by vám povedali, aké náročné je hrať proti nemu,“ dodal.

Chára vynechal posledný zápas finálovej série Východnej konferencie proti Caroline, ale pred finále je opäť pripravený hrať.

„Sledovať zápasy z hľadiska je pre mňa extrémne náročné. Vôbec ma to nebaví. Chcem hrať, pomáhať tímu. Keď som nemohol nastúpiť, mal som pocit úzkosti. Chlapci však odviedli skvelú robotu,“ pochválil spoluhráčov po postupe.

McAvoy: Vážim si, že hrám po jeho boku

Všetci hráči Bruins si nesmierne vážia, že môžu herne rásť po Chárovom boku. Obzvlášť mladí obrancovia.

„Každé ráno, keď príde do šatne, nezbadáte na ňom ani náznak únavy. Je pripravený znova a znova bojovať. Je plne koncentrovaný na hokej, dáva mu všetko. Práve vďaka tomu sa drží v lige tak dlho,“ naznačil pre The New York Times 22-ročný Brandon Carlo.

Chárov partner z obrannej dvojice Charley McAvoy je ešte o rok mladší ako Carlo a narodil sa 32 dní potom, ako si slovenský veterán odbil premiéru v NHL.

„Všetko, čo robí, je príklad pre každého z nás. Pomohol mi v toľkých veciach na ľade i mimo neho. Mám obrovské šťastie, že môžem hrať po jeho boku. To sa nepošťastí hocikomu, preto si to veľmi vážim,“ vysvetlil McAvoy.

TV Pravda: Radoslav Hecl v ďalšej časti relácie Príklep zhodnotil pôsobenie Slovákov na domácom šampionáte. Pozrite si video:

Video

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #finále #NHL #Zdeno Chára #Boston Bruins #Play Off #Bobby Orr