Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boston verí v zdravého Cháru. Prvotriedny líder, tlieskajú jeho gestu v NHL

Zdeno Chára pre zranenie chýbal vo štvrtkovom zápase na ľade Caroliny (4:0), vďaka ktorému hokejisti Bostonu definitívne postúpili do finále play off bojov o Stanleyho pohár.

19.05.2019 08:04
Zdeno Chára, Patrice Bergeron Foto: ,
Kapitán Bostonu Zdeno Chára so spoluhráčom Patricom Bergeronom po postupe do finále NHL.
debata

Séria o titul odštartuje až 27. mája (súperom bude San Jose alebo St. Louis) a slovenský kapitán „medveďov“ bude mať dosť času na doliečenie nešpecifikovaného zranenia. Aspoň tak to vidia v Bostone.

„Máme čas na správne rozhodnutie. Nechcem predbiehať, hovoriť za hráča a garantovať, že bude v poriadku. Môžem len držať prsty a veriť, že to tak naozaj bude,“ uviedol generálny manažér Bostonu Don Sweeney.

„Niekedy robíte veci na sto percent a aj tak ich nemáte pod kontrolou,“ dodal niekdajší obranca Bruins s 1115 zápasmi v NHL.

Nielen zámorské médiá vyzdvihli moment, keď si napriek zraneniu Chára obliekol výstroj a oslávil so spoluhráčmi postup do rozhodujúceho boja o prestížnu trofej.

„Klobúk dole pred Zdenom Chárom, ktorý pre zranenie nehral vo štvrtom konferenčnom finále. Na konci zápasu si obliekol kompletný výstroj, aby sa pripojil k oslavám na ľade. Je to skutočný kapitán, prvotriedny líder,“ napísala na Twitteri niekdajšia hviezda Jeremy Roenick.

Boston má pred svojím dvadsiatym finále v NHL (dosiaľ šesť bolo víťazných, pozn.) starosti aj s ďalšími dvoma hráčmi. Obranca Kevan Miller nehral od apríla pre zranenie v dolnej časti tela a útočník Chris Wagner si poranil rameno, keď blokoval strelu súpera v zápase číslo 3 proti Caroline.

Hokejisti Bostonu sa prebojovali do finále NHL Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Brad Marchand (v popredí) so spoluhráčmi z...
debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Boston Bruins