Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po krivde je opäť vyrovnané. San Jose pribrzdil nový rekordér zo St. Louis

Hokejisti St. Louis zdolali vo finále Západnej konferencie NHL San Jose 2:1 a vyrovnali sériu na 2:2.

18.05.2019 06:52 , aktualizované: 07:55
Jordan Binnington Foto: ,
Brankár St. Louis Jordan Binnington počas zápasu proti San Jose.
debata

St. Louis nepoznačilo, že minulé stretnutie rozhodol gól v predĺžení po prihrávke rukou. Už po 35 sekundách udrel Ivan Barbašev, ktorého strelu z ľavého kruhu si do vlastnej siete zrazil Gustav Nyquist.

Aj druhý gól padol s pomocou hosťujúceho hráča. Pred bránkou San Jose vznikol závar a brankár Martin Jones ešte chytil dorážku Tylera Bozaka, ale puk za jeho chrbát nešťastne kopol Justin Braun.

San Jose od druhej tretiny pridalo, ale proti bola pri strele Brenta Burnsa žŕdka a v ďalších šanciach najmä brankár Jordan Binnington, ktorý kryl 29 striel a stal sa prvou hviezdou zápasu.

Prekonal ho iba Tomáš Hertl, ktorý sa v presilovej hre vrhol po voľnom puku v bránkovisku a v páde pretlačil puk do bránky.

Gólman St. Louis v ostatných prípadoch odolal a vytvoril klubový rekord v počte vychytaných výhier počas jedného play off (10). Pred tohtoročnou vyraďovacou časti sa o rekord delili Roman Turek (2001) s Brianom Elliottom (2016).

„Je to pocta a zároveň dobrý pocit. Veľmi si užívam tieto zápasy s týmto tímom. Spoluhráči odvádzajú výbornú prácu a aj dnes večer limitovali šance súpera na minimum. Hráme komplexne a ja si len robím svoju prácu,“ skonštatoval Jordan Binnington na oficiálnej stránke NHL.

„Začiatok zápasu bol náročný, ale dostali sme sa späť do hry. Bojovali sme a zlepšili sme sa. Proti sebe však máme kvalitného súpera,“ povedal elitný obranca San Jose Brent Burns.

Finále Západnej konferencie play off NHL – 4. zápas:

St. Louis – San Jose 2:1 (2:0, 0:0, 0:1) – stav série 2:2
Góly: 1. Barbašiov, 18. Bozak (Maroon, Tarasenko) – 47. Hertl (Burns, E. Karlsson)

TV Pravda: Čo bude kľúčom k naplneniu papierových predpokladov? Odpovedá Radoslav Hecl v relácii Príklep:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #St. Louis Blues #San Jose Sharks