Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boston si zahrá 20. finále. Chára prerušil dlhočiznú sériu, ale s trofejou zapózoval

Hokejisti Bostonu postúpili do finále play off NHL. Carolinu zdolal na jej ľade 4:0 a rovnakým pomerom triumfovali aj vo finálovej sérii Východnej konferencie.

17.05.2019 05:17 , aktualizované: 08:47
Boston, radosť, hokej Foto: ,
Hokejisti Bostonu pózujú s trofejou Princa z Walesu pre víťaza Východnej konferencie NHL.
debata (3)

Štvrtý a posledný zápas série proti Caroline bol bez Slovákov. Obranca a kapitán Zdeno Chára z bližšie nešpecifikovaných dôvodov chýbal v zostave Bruins, brankár Jaroslav Halák rovnako ako v celej vyraďovacej časti je iba náhradníkom Fína Tuukku Raska a útočník Peter Cehlárik zatiaľ márne čaká na príležitosť po príchode z farmy v AHL Providence.

Štyridsaťdvaročný Chára odohral za Boston prvých 16 zápasov v tohtoročnom play off a ešte v utorok absolvoval v súboji číslo 3 série proti Caroline vyše 22 minút. Teraz pauzoval v zápase vyraďovacej časti NHL prvýkrát od 16. apríla 2011 a stretnutia štvrťfinále Východnej konferencie Boston – Montreal.

Aktuálne tento „železný muž“ NHL prerušil sériu 98 zápasov v play off, celkovo ich má v kariére v NHL na konte 175 s bilanciou 17 gólov a 48 asistencií. V play off 2019 Chára nazbieral 3 body za 1 gól a 2 asistencie a tiež 11 plusových bodov.

Podľa niektorých zámorských médií pri Chárovom mene sa v zostave Bruins objavila skratka „day to day“, čo znamená menšie zranenie s dobou liečenia niekoľko dní.

Hokejisti Bostonu sa prebojovali do finále NHL Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Brad Marchand (v popredí) so spoluhráčmi z...

Trenčiansky rodák však nechýbal na ľade pri tímovom fotení s trofejou Princa z Walesu pre víťaza Východnej konferencie. Boston dodržal nepísané pravidlo NHL, hráči sa z poverčivosti pohára nedotkli.

Bruins si zahrajú 20. finále o prestížnu trofej, tretie za uplynulých deväť rokov. Z jej zisku sa tešili šesťkrát, naposledy v sezóne 2010–2011. Ich súperom bude víťaz série medzi San Jose a St. Louis (Sharks vedú 2:1).

Kapitán Bostonu Zdeno Chára so spoluhráčom... Foto: Reuters, James Guillory
Zdeno Chára, Patrice Bergeron Kapitán Bostonu Zdeno Chára so spoluhráčom Patricom Bergeronom po postupe do finále NHL.

V zápase číslo 4 v PNC Arene v Raleighu dominoval obávaný prvý útok hostí Marchand – Bergeron – Pastrňák, ktorý sa postaral o všetky štyri góly. Prvou hviezdou sa stal Patrice Bergeron s bilanciou 2+1, druhou David Pastrňák s 1+2. Menoslov hviezd zápasu doplnil brankár Tuukka Rask, ktorých pochytal všetkých 24 striel, ktoré na neho smerovali.

„Tímové výkony nás zdobili počas celej sezóny, a tak to bolo aj v tejto sérii. Každý svojím dielom prispel k celkovému úspechu,“ uviedol Patrice Bergeron na oficiálnom webe NHL.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

It's all about respect. Sound on for this incredible moment between Zdeno Chara and Rod Brind'Amour in the handshake line. #StanleyCup

Príspevok, ktorý zdieľa #StanleyCup on NBC Sports (@nhlonnbcsports),

„Momentálne nás táto prehra veľmi bolí, ale dívame sa dopredu. Ak sme dosť dobrí na to, aby sme sa dostali medzi štyroch najlepších, o rok to môže byť ešte lepšie,“ skonštatoval útočník a zároveň kapitán Caroliny Justin Williams.

Bruins natiahli šnúru víťazstiev v play off na sedem, na vyrovnanie klubového rekordu z roku 1970 im chýbajú tri triumfy.

Finále Východnej konferencie – 4. zápas:

Carolina – Boston 0:4 (0:0, 0:2, 0:2) – výsledok série: 0:4.
Góly: 25. Pastrňák (Marchand, Krug), 39. Bergeron (Pastrňák), 51. Bergeron (Pastrňák), 58. Marchand (Bergeron, Krejčí)
Zdeno Chára, Jaroslav Halák a Peter Cehlárik (všetci Boston) nehrali

Kouč verí, že na finále bude Chára v poriadku

Tréner Bostonu Bruce Cassidy verí, že Chára bude na finále k dispozícii.

„Na rannom tréningu sme vyhodnotili situáciu tak, že nemôže nastúpiť. Bojuje so zranením. Verím, že mu teraz pomôže čas na doliečenie a že bude na prvý finálový zápas pripravený,“ povedal podľa nhl.com Cassidy.

„Nemyslím si, že je to vážne zranenie, ale už som to raz o jednom našom hráčovi povedal a bola z toho dlhšia pauza. Verím, že na ďalšie kolo bude v poriadku,“ uviedol kormidelník „medveďov.“

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

I’m so proud to be part of this team and organization. Back in the finals again and I can’t wait to start! LETS GO BOSTON!!!

Príspevok, ktorý zdieľa Zdeno Chara (@zeechara33),

V zostave Bruins nahradil Cháru v noci na piatok John Moore. „Bez Zdena to bolo ťažké, ale za fyzickú hru treba pochváliť Toreyho Kruga a Matta Grzelcyka,“ dodal Cassidy.

Chára neabsolvoval s tímom celý stredajší tréning, ale na ľade bol, hoci mal individuálny program. „Mali sme na rannom rozkorčuľovaní indície, že asi nenastúpi, ale u hráča ako on nikdy neviete. Aj keď nie je úplne v poriadku, je schopný vyhlásiť, že nastúpi. Dúfam, že mu krátka pauza pomôže a bude pripravený na prvý zápas finále,“ dodal útočník David Backes.

TV Pravda: Čo hovorí Radoslav Hecl na zlyhanie proti Nemecku? Prehrali sme si podľa neho zápas sami? Je to mentálnou nezrelosťou tímu? Kto má na prehre najväčší podiel viny? Verí aj naďalej v postup do štvrťfinále? Pozrite si ďalšie vydanie relácie Príklep z dielne TV Pravda.
Video
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Boston Bruins #Carolina Hurricanes