Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kontroverzný gól pri triumfe San Jose. Rozhodcovia sa nevyspia, znelo zo St. Louis

Hokejisti San Jose zvíťazili na ľade St. Louis 5:4 po predĺžení a ujali sa vedenia 2:1 na zápasy vo finále play off Západnej konferencie NHL.

16.05.2019 06:57 , aktualizované: 07:51
Erik Karlsson Foto: ,
Erik Karlsson oslavuje víťazný gól proti St. Louis so spoluhráčmi zo San Jose Gustavom Nyquistom a Loganom Couturom.
debata

Hrdinom hostí bol švédsky obranca Erik Karlsson, ktorý rozhodol gólom v 66. min. Séria pokračuje v piatok 17. mája opäť v St. Louis.

Niekdajší líder Ottawy E. Karlsson čakal 17 zápasov, kým v play off strelil gól a v stredu na ľade v St. Louis dosiahol hneď dva. Doteraz mal na konte 13 asistencií. Spolu so zápasmi základnej časti strelecky mlčal 32 zápasov od 29. decembra 2018.

Jeho rozhodujúci zásah v predĺžení sa však stal predmetom nevôle fanúšikov aj hráčov súpera, keďže mu predchádzala aj prihrávka rukou v podaní Tima Meiera na Gustava Nyquista.

Brankár Blues Jordan Binnington, ako aj jeho spoluhráči okamžite reklamovali prihrávku rukou, ale ani jeden zo štyroch rozhodcov si to nevšimol a takúto situáciu nie je podľa pravidiel možné overiť prostredníctvom videa. Potvrdil to aj riaditeľ sérii play off NHL Kay Whitmore.

„Poriadne som to nevidel. Myslel som si, že Gustav mi to prihral priamo z priestoru pred bránkou. Celkovo to bol poriadny boj, v ktorom sme dobre začali, ale neskôr ubrali nohu z plynu a dovolili súperovi dostať sa do zápasu,“ uviedol Erik Karlsson na oficiálnom webe NHL.

Hráči St. Louis cítili krivdu. „Nedostal som od rozhodcov normálne vysvetlenie, takže sa mi zdá, že na každý tím platia iné pravidlá,“ povedal podľa Ottawa Citizen obranca Alex Pietrangelo a dodal: „Som si istý, že keď si to pozrú, tak sa veľmi nevyspia. To je všetko, čo k tomu poviem.“

Stretnutie číslo 3 medzi St Louis a San Jose bolo ako na hojdačke. Po prvej tretine viedli Sharks 2:0, ale v druhej časti strelili domáci Blues štyri góly, inkasovali iba jeden a otočili skóre na 4:3. Hostí udržal v zápase Logan Couture 14. gólom v play off, ktorý padol 61 sekúnd pred koncom tretej tretiny. V predĺžení potom prišlo už spomenuté rozhodnutie v podaní E. Karlssona.

Najproduktívnejším mužom zápasu bol veterán v službách San Jose Joe Thornton. Bezmála 40-ročný stredný útočník k dvom gólom pridal aj asistenciu. Dva góly okrem neho a Karlssona strelil aj krídelník St. Louis David Perron.

„Je náročné prehrať v predĺžení v play off, ale aj kedykoľvek. Musíme sa odraziť a pohnúť zasa dopredu, aby sme boli pripravení na štvrtý zápas. Napriek tomu, že sme hrali dobre, nezvíťazili sme. A teraz s tým už nič nenarobíme,“ uviedol tréner St. Louis Craig Berube.

Finále Západnej konferencie NHL

St. Louis – San Jose 4:5 po predĺžení (0:2, 4:1, 0:1 – 0:1) – stav série 1:2
Góly: 22. Steen (Barbašev), 25. Tarasenko (B. Schenn, Parayko), 37. Perron (Parayko, Edmundson), 39. Perron (Maroon, Parayko) – 14. E. Karlsson, 17. Thornton (Vlasic, Labanc), 22. Thornton (Labanc, Dillon), 59. Couture (Pavelski, Thornton), 66. E. Karlsson (Nyquist, Meier)

debata chyba
Viac na túto tému: #St. Louis Blues #San Jose Sharks