Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dominancia Bruins. Chárov Boston je krok od finále, hviezdou Rask

Carolina po prekvapivom vyradení Washingtonu v semifinále play off Východnej konferencie zmietla New York Islanders 4:0 na zápasay. Vo finále teraz rovnako jednoznačne nestačí na Boston.

15.05.2019 06:08
Zdeno Chára, Tuukka Rask Foto: ,
Kapitán Bostonu Zdeno Chára a brankár Tuukka Rask oslavujú mečbal vo finále Východnej konferencie play off NHL.
debata

Hurricanes prehrali už tretí zápas v sérii, tentoraz na vlastnom ľade tesne 1:2. Po nervóznej prvej tretine a 20 trestných minútach sa o všetkom rozhodlo v prostrednej čas­ti.

Na góly Wagnera a Marchanda z presilovky reagoval za domácich len De Haan. V záverečnej perióde gól nepadol, Boston sa ujal vedenia 3:0 na zápasy.

Marchandov víťazný gól bol jeho šiesty v aktuálnom play-off, na konte má už 16 bodov a je druhý najproduktívnejší hráč vyraďovacej časti za 19-bodovým Loganom Couturom zo San Jose.

Fín Tuukka Rask v bránke Bruins mal 35 zákrokov, 20 už v prvej tretine. Stal sa prvou hviezdou zápasu.

„Rask našiel svoj pokoj a koncentráciu. Momentálne je úžasný a práve on je dôvod, prečo sme sa dostali až tak ďaleko,“ povedal skúsený útočník Bostonu Patrice Bergeron na oficiálnom webe NHL.

„Vyrukovali sme na súpera s tým, s čím sme chceli, ale nefungovalo to. Som však hrdý na to, ako sme si počínali v tomto stretnutí,“ skonštatoval tréner Caroliny Rod Brind'Amour.

Slovenský kapitán Bruins Zdeno Chára absolvoval svoj šestnásty zápas v tohtoročnom play-off s vyše 22-minútovou porciou minút na ľade vrátane takmer päť a pol minúty v oslabení. Rozdal tri hity a zablokoval tri strelecké pokusy súpera.

Jaroslav Halák tradične kryl chrbát Tuukkovi Raskovi, útočník Peter Cehlárik figuroval medzi náhradníkmi.

Boston môže o postupe do finále play off NHL rozhodnúť v noci zo štvrtka na piatok.

Play off NHL – finále Východnej konferencie

Carolina – Boston 1:2 (0:0, 1:2, 0:0) – stav série 0:3
Góly: 34. De Haan (Faulk, Aho) – 22. Ch. Wagner (Nordström, Kuraly), 27. Marchand (Krejčí, McAvoy)
Zdeno Chára (Boston) odohral 22:06 min, 3 „hity“, 3 zablokované stre­ly

TV Pravda: Ako sa Radoslavovi Heclovi pozdával výkon Slovákov proti Kanade? Mal sa pískať zákrok na Dávida Buca v záverečnej tretine? Čo povedal na nešportové správanie sa fanúšikov v Košiciach? A prečo bude podľa neho kľúčom výhre s Nemeckom trpezlivosť? Pozrite si ďalšie vydanie relácie Príklep z dielne TV Pravda

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Boston Bruins #Carolina Hurricanes #Play Off