Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Vyrovnané. St. Louis si vezie z ľadu San Jose víťazstvo

Hokejisti St. Louis Blues zvíťazili v druhom zápase finále Západnej konferencie zámorskej NHL na ľade San Jose Sharks 4:2 a vyrovnali stav série na 1:1.

14.05.2019 06:46 , aktualizované: 07:16
Ivan Barbašov, Justin Braun Foto: ,
Momentka zo zápasu. V súboji o puk Ivan Barbašev zo St. Louis a Justin Braun zo San Jose.
debata

Hostia zo St. Louis viedli po góloch Jadena Schwartza a Vincea Dunna v 25. min 2:0. Potom začal úradovať domáci kanonier Logan Couture a v rozpätí dvoch minút svojím jedenástym a dvanástym gólom v play-off vyrovnal na 2:2.

Hráči St. Louis išli opätovne do vedenia v 37. min Robertom Bortuzzom. Tridsaťročný obranca strelil vôbec prvý gól vo vyraďovacej časti NHL v kariére. Na konečných 4:2 z pohľadu hostí pečatil Oskar Sundqvist tri minúty pred koncom tretej tretiny, ked vyťažil so skvelej prihrávky Alexandra Steena.

Brankár Blues Jordan Binnington zneškodil 24 z 26 pokusov, ktoré na neho smerovali. Domáci Martin Jones chytil 21 z 25 striel.

„Nie je moja úloha na ľade strieľať góly, ale mám to tam niekde vzadu v hlave, že to občas môžem urobiť. Boli to emócie v pohybe, keď sa mi to podarilo,“ povedal Robert Bortuzzo, prvá hviezda zápasu, na oficiálnom webe NHL.

Počas celej kariéry odohral v základnej časti NHL 335 zápasov a strelil v nich 14 gólov.

„Logan Couture bol skvelý, ale nestačilo nám to. Je náročné zvíťaziť v tejto fáze sezóny, keď necítite vklad všetkých hráčov na ľade. Náš súper ho dnes mal, preto bol úspešný,“ zhodnotil tréner San Jose Peter DeBoer.

ZÁPADNÁ KONFERENCIA
San Jose – St. Louis 2:4 (0:1, 2:2, 0:1) – stav série 1:1
Góly: 25. Couture, 27. Couture (Meier) – 3. Schwartz (Tarasenko, Edmundson), 25. Dunn (O'Reilly, Perron), 37. Bortuzzo (Edmundson, Bozak), 57. Sundqvist (Steen, Pietrangelo)

debata chyba
Viac na túto tému: #St. Louis Blues #San Jose Sharks