Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Demonštrácia sily. Boston deklasoval Carolinu a je bližšie k finále

Hokejistov Bostonu delia už len dve víťazstvá od účasti vo finále NHL. Bruins pod vedením slovenského kapitána Zdena Cháru triumfovali nad Carolinou Hurricanes suverénne 6:2 a v sérii vedú 2:0 na zápasy. Tretí a štvrtý duel sa hrá na ľade Caroliny.

12.05.2019 23:42
Boston NHL hokej Foto: ,
Andrej Svečnikov (37) z Caroliny Hurricanes a Brad Marchand (63) z Bostonu Bruins v súboji pri mantineli.
debata

V bránke Caroliny stál český gólman Petr Mrázek. Šesť gólov pustil druhýkrát v aktuálnom play off, v stretnutí celkovo kryl 19 striel. Na kanonáde hokejistov Bruins sa podieľali jeho krajania David Pastrňák a David Krejčí zhodne jednou asistenciou.

Zdeno Chára odohral takmer 25 minút a rozdal štyri bodyčeky. Jaroslav Halák bol pripravený na striedačke ako náhradný brankár.

Mrázek chytil v úvode zápasu šancu Pastrňáka, ale potom v rozmedzí 16. až 24. minúty trikrát inkasoval. Prvý gól išiel navyše na jeho vrub, pretože českému brankárovi prekĺzol puk medzi ruku a telo po strele Matta Grzelcyka z ostrého uhla. Ešte v úvodnej tretine zvýšil na 2:0 Jake DeBrusk, ktorý v presilovej hre dorazil do bránky Pastrňáková strelu.

Pri treťom góle bol Mrázek bezmocný. Prihrávka Marcusa Johanssona sa odrazila od korčule brániaceho Grega McKegga tak nešťastne, že pred Connorom Clifton zívala len prázdna bránka.

V závere prostrednej časti sa opäť presadil Grzelcyk, prvá hviezda zápasu, keď jeho bekhendový pokus z medzikružia zaplachtil až do bránky.

Boston splnil aj v záverečnom dejstve veľmi rýchlo normu dvoch gólov za tretinu. Krejčí v 42. minúte síce z dorážky netrafil odkrytú bránku, ale David Backes zachytil jeho strelu a pohodlne skóroval. Z prečíslenia dvaja na jedného zvýšil vzápätí Danton Heinen už na hrozivých 6:0.

Carolina v záverečných desiatich minútach aspoň skorigovala skóre. Najskôr sa tečom presadil Justin Williams a po ňom potrestal chybnú rozohrávku gólmana Tuukku Raska útočník Teuvo Teräväinen, ktorý poslal puk do prázdnej bránky.

PLAY OFF NHL – SEMIFINÁLE

Boston Bruins – Carolina Hurricanes 6:2 (2:0, 2:0, 2:2) – stav série: 2:0

VIDEO: Konflikt Marchanda s Williamsom

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Zdeno Chára #Boston Bruins