Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smršť Bostonu v tretej tretine. Chára po zásahu pukom odišiel do šatne

Dvomi víťazstvami dokončili senzačný postup cez Washington, v semifinále konferencie nedali šancu New Yorku Islanders. Šesťzápasovú šnúru víťazstiev Caroliny zastavil až Boston v prvom stretnutí finále Východnej konferencie.

10.05.2019 06:12 , aktualizované: 08:37
Jordan Staal, Zdeno Chára Foto: ,
Kapitán Bostonu Zdeno Chára (vpravo) napáda v súboji s Carolinou Jordana Staala.
debata

Prvá tretina skončila po zásahoch Kampfera a Aha nerozhodne, v prostrednej časti poslal Carolinu do vedenia McKegg.

Potom však prišla smršť Bruins. Domáci v tretej minúte záverečnej periódy udreli dvakrát z presilovky, zápas uzavreli na 5:2 dvoma zásahmi v 18. minúte tretej tretiny. Postupne sa presadili Johansson, Bergeron, Coyle a Wagner.

„Využili sme naše presilovky na začiatku tretej tretiny a to rozhodlo. Bolo to veľké. Myslím si, že celkovo sme hrali dobre a celý zápas sme držali nohu na plyne,“ citovala agentúra AP Wagnera, ktorý výsledok stanovil po nájazde na Petra Mrázeka 2:02 minúty pred koncom.

Mrázek sa vrátil do bránky prvýkrát od zápasu číslo dva v sérii s New York Islanders. „Petr chytal OK. My sme ho v tom nechali vykúpať sa. Musíme sa zlepšiť, musíme hrať tak ako v predchádzajúcich zápasoch,“ povedal pre nhl.com tréner Caroliny Rod Brind'Amour.

Rask zastavil 29 striel. „Mali sme šťastie, že sme prehrávali len o gól. Potom sme dostali presilovky a využili ich. Vedeli sme, že ich musíme využiť a aj sme to spravili,“ povedal fínsky brankár.

Veľkou postavou duelu bol opäť kapitán domácich Chára. Koncom prvej tretiny ho Aho trafil pukom do pravej nohy a Chára odišiel s problémami do šatne. Do druhej už nastúpil od začiatku.

„My sme sa v tretej tretine zlepšili a rýchlejšie sme si prihrávali. Vedeli sme ich zatlačiť. A využili sme presilovky,“ zhodnotil pre klubový web 42-ročný obranca

Zdeno Chára strávil na ľade 19.24 min, pripísal si dva plusové body, dva hity a tri zablokované strely. Brankár Jaroslav Halák presedel celý zápas na striedačke, Peter Cehlárik sledoval zápas z hľadiska.

Séria pokračuje v nedeľu večer od 21.00 opäť na ľade Bostonu.

Play off NHL – finále Východnej konferencie

Boston – Carolina 5:2 (1:1, 0:1, 4:0) – stav série 1:0
Góly: 3. Kampfer (Johansson), 43. Johansson (Marchand, Krejčí), 43. Bergeron (Marchand, DeBrusk), 58. Coyle (Carlo, Kuraly), 58. Ch.Wagner – 4. Aho (Svečnikov, J. Staal), 30. McKegg (Martinook, Ferland)
Zdeno Chára (Boston) odohral 19:24 min, 2 „hity“, 3 zablokované strely, 2 plusové body

VIDEO: Ktoré ulice sa zatvoria v Bratislave, ktoré v Košiciach a kedy? Čo sa zmení v hromadnej doprave a na hlavných dopravných uzloch? Kde parkovať? Ako vyzerá pripravená regulácia dopravy v oboch mestách? Všetko sa dozviete vo videu TV Pravda.
Video
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Boston Bruins #Carolina Hurricanes #Play Off