Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Boston odrazil odpor Columbusu, žiaril dvojgólový Pastrňák

Hokejistov Bostonu Bruins delí jediný triumf od postupu do finále Východnej konferencie v play off zámorskej NHL.

05.05.2019 07:51
Blue Jackets Bruins Hockey Boston Foto: ,
Hokejisti Bostonu Bruins oslavujú triumf nad Columbusom.
debata

Hokejistov Bostonu Bruins delí jediný triumf od postupu do finále Východnej konferencie v play off zámorskej NHL.

„Medvede“ v sobotňajšom piatom dueli série proti Columbusu Blue Jackets využili výhodu domáceho prostredia a zvíťazili tesne 4:3. Boston dlho kontroloval vývoj stretnutia, keď si vytvoril dvojgólový náskok a v 52. minúte ešte viedol 3:1.

Hostia však v priebehu necelých dvoch minút vyrovnali a o víťazstve Bruins rozhodol český útočník David Pastrňák svojím druhým zásahom v stretnutí až 88 sekúnd pred uplynutím riadneho hracieho času.

VIDEO: Hit na Zdena Cháru

„Je pekné strieľať góly. Zápas sme mali dobre rozohraný a zabrali sme vtedy, keď sme to potrebovali,“ uviedol 22-ročný rodák z Havířova pre NHL.com.

V domácom tíme bol jedným z najvyťaženejších hráčov tradične kapitán Zdeno Chára, ktorý odohral 22:40 min a do štatistík si okrem jedného plusového bodu pripísal aj tri „hity“ a dve zablokované strely.

Jeho krajan brankár Jaroslav Halák strávil duel na striedačke, útočník Peter Cehlárik sa nedostal na zápasovú súpisku. Šieste pokračovanie série medzi Bostonom a Columbusom je na programe v noci z pondelka na utorok.

VIDEO: Najlepšie akcie zo zápasu Boston – Columbus

Aj v druhom sobotňajšom dueli bol hrdinom český útočník. Tomáš Hertl strelil oba góly San Jose Sharks pri víťazstve 2:1 nad Coloradom Avalanche v piatom súboji semifinále Západnej konferencie.

„Žraloci“ momentálne vedú v sérii 3:2 a majú postupový mečbal. Duel proti Coloradu však museli otáčať, keďže od 38. minúty prehrávali po góle Tysona Josta. Ešte do konca druhej tretiny ale Hertl vyrovnal a v 47. minúte rozhodol o triumfe domácich ôsmym zásahom v aktuálnom play-off.

VIDEO: Najlepšie akcie zo zápasu San Jose – Colorado

PLAY OFF NHL – 2. KOLO

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Boston – Columbus 4:3 (0:0, 1:0, 3:3) – stav série 3:2
Góly: 22. Krejčí (DeBrusk, Backes), 45. Marchand (Clifton, Bergeron), 52. Pastrňák (Marchand), 59. Pastrňák (Marchand, Carlo) – 51. S. Jones (Werenski, Atkinson), 53. Dzingel (Duchene, D. Savard), 54. Kukan (Panarin, J. Anderson)
Zdeno Chára (Boston) odohral 22:40 min, +1, 3 „hity“, 2 zablokované stre­ly

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

San Jose – Colorado 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) – stav série 3:2
Góly: 40. Hertl (Couture, E. Karlsson), 47. Hertl (Vlasic, Donskoi) – 38. Jost

debata chyba