Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boston vyrovnal sériu. Chára asistoval, Rask privádzal Columbus do zúfalstva

Hokejisti Bostonu aj vďaka asistencii Zdena Cháru vyhrali v Columbuse 4:1 a vyrovnali stav série 2. kola play off NHL na 2:2. Séria pokračuje v sobotu v Bostone.

03.05.2019 06:11 , aktualizované: 06:44
Zdeno Chára, Pierre-Luc Dubois Foto: ,
Kapitán Bostonu Zdeno Chára sa snaží zastaviť Pierra-Lucu Duboisa z Columbusu.
debata

Dva góly vo víťaznom tíme strelil Patrice Bergeron, David Pastrňák pridal gól aj asistenciu. Jednu asistenciu si pripísal aj Zdeno Chára. Slovenský kapitán „medveďov“ sa v 49. min podieľal na treťom góle svojho tímu, keď ním nahodený puk odrazený od zadného mantinelu Sean Kuraly „upratal“ za chrbát Sergeja Bobrovského.

Bola to druhá asistencia a tretí bod v podaní 42-ročného Cháru v tohtoročnom play off, celkovo v kariére sa vo vyraďovacej časti dostal na 65 bodov (17+48). V bránke Bostonu bol opäť Fín Tuukka Rask a s 39 zákrokmi sa stal prvou hviezdou zápasu.

Jeho slovenský náhradník Jaroslav Halák zatiaľ stále čaká na svoju príležitosť v play off, trvá to už jedenásť zápasov.

„Rask odchytal neuveriteľný zápas, bol náš najlepší hráč. Súper mal niekoľko veľkých príležitostí, ale on bol pozorný. Presne to od neho potrebujeme, aby bol našou skalou,“ pochválil spoluhráča obranca Charlie McAvoy na webe NHL.

Nerozhodný stav 2:2 je aj na západe v sérii medzi Coloradom a San Jose. Hráči domáceho tímu Avalanche triumfovali vo štvrtok nad Sharks 3:0. Po bezgólovej prvej tretine otvoril skóre v 31. min Nathan MacKinnon a v úvode tretej časti zvýšil počas presilovky Colin Wilson.

Výsledok spečatil zásahom do prázdnej bránky obranca Erik Johnson. Piaty zápas série play off Západnej konferencie NHL je na programe už v sobotu.

2. kolo play off NHL:

Východná konferencia – 4. zápas:
Columbus – Boston 1:4 (1:2, 0:0, 0:2) – stav série 2:2
Góly: 9. Panarin (Bjorkstrand, Dubois) – 4. Pastrňák (McAvoy), 8. Bergeron (Marchand, Krug), 49. Kuraly (CHÁRA, Backes), 58. Bergeron (Pastrňák, Krug)
Zdeno Chára (Boston) odohral 22:14 min, 1 asistencia, 2 strely, 3 „hity“, 3 zablokované strely, 1 plusový bod

Západná konferencia – 4. zápas:
Colorado – San Jose 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) – stav série 2:2
Góly: 31. MacKinnon (Rantanen, Makar), 44. C. Wilson (Rantanen, Landeskog), 59. E. Johnson (Calvert, Nieto)

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Columbus Blue Jackets #Boston Bruins