Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po dráme s Washingtonom hurikán proti Islanders. Carolina má mečbal

S obhajcom trofeje Washingtonom potrebovali na prekvapivý postup sedem zápasov, proti New Yorku Islanders im budú stačiť zrejme len štyri stretnutia.

02.05.2019 05:24 , aktualizované: 08:14
Carolina Hurricanes, radosť Foto: ,
Radosť Caroliny po víťazstve nad New Yorkom Islanders.
debata

Carolina zvíťazila aj v treťom dueli semifinálovej série play off Východnej konferencie NHL. Hurricanes v zápase trikrát viedli, o triumfe 5:2 rozhodli troma gólmi v záverečnej časti hry. Mečbal v sérii proti Islanders potvrdili dvoma gólmi do prázdnej bránky.

Rozhodujúci gól zápasu strelil útočník Justin Williams. Skúsený krídelník bol hrdinom merania síl číslo 7 v predchádzajúcom kole. „Vedieme 3:0 na zápasy. Hovorí sa, že posledný zápas je ten najťažší, najmä keď sú súperovi hráči pod tlakom. Určite už nechceme ísť späť do New Yorku na zápas číslo 5, ale ak to bude nutné, pôjdeme. No urobíme absolútne maximum pre to, aby sme sériu ukončili už zápasom číslo 4,“ povedal Williams pre oficiálny ligový web.

V histórii súťaže nedokázali využiť vedenie 3:0 na zápasy na postup do ďalšieho kola play-off iba štyri tímy.

V bránke Hurricanes stál 35-ročný Curtis McElhinney, ktorý nastúpil na svoj prvý play-off zápas od úvodného buly ako najstarší gólman v histórii súťaže. Kanadský brankár zneškodnil 28 striel Islanders.

„Myslím si, že sme hrali dobre. Dokonca to bolo podľa mňa ešte vyrovnanejšie než predchádzajúci zápas. Prejavili sme veľkú snahu a opäť sme odohrali výbornú tretiu tretinu,“ zhodnotil McElhinney.

Carolina úspešne nadviazala na tesné víťazstvá z newyorského ľadu. Hurricanes, ktorí v predchádzajúcom kole ukončili sen o obhajobe Ovečkinovmu Washingtonu, môžu o postupe do finále Východnej konferencie rozhodnúť v noci z piatka na sobotu.

Dallas zdolal St. Louis 4:2 a vyrovnal stav semifinálovej série Západnej konferencie na 2:2. Gólman Stars Ben Bishop prispel k triumfu 27 úspešnými zákrokmi. Presné zásahy „hviezd“ strelili Jason Dickinson, Jason Spezza, John Klingberg a Roope Hintz. Trojica elitných útočníkov texaského tímu Tyler Seguin, Alexander Radulov a Mats Zuccarello si pripísala po dvoch asistenciách.

Za St. Louis sa presadili Vladimir Tarasenko a Ryan Thomas, pri oboch góloch asistoval Ryan O'Reilly. Gólman Blues Jordan Binnington zneškodnil rovnaký počet striel ako jeho náprotivok Bishop. Pre St. Louis to bola prvá prehra na ľade súpera v súčasnom play-off. Nasledujúci zápas série sa odohrá v piatok na ľade Blues.

2. kolo play off NHL

semifinále Východnej konferencie – 3. zápas:
Carolina – New York Islanders 5:2 (1:1, 1:1, 3:0) – stav série: 3:0
Góly: 7. Teräväinen (Slavin, D. Hamilton), 32. Faulk (Foegele, J. Staal), 51. J. Williams (Aho), 60. Teräväinen (Pesce, Slavin), 60. Aho (Wallmark) – 9. D. Toews (Josh Bailey, Eberle), 35. Josh Bailey (Kühnhackl)

semifinále Západnej konferencie – 4. zápas:
Dallas – St. Louis 4:2 (2:1, 2:0, 0:1) – stav série 2:2
Góly: 12. Dickinson (Seguin, Zuccarello), 20. Spezza (Radulov, Lindell), 30. Klingberg (Seguin, Zuccarello), 38. Hintz (Jamie Benn, Radulov) – 6. Tarasenko (Dunn, R. O'Reilly), 54. Thomas (Pietrangelo, R. O'Reilly)

TV Pravda: Slovensko už posilnili aj prvé štyri posily z NHL. V akej sú nálade a čo očakávajú od domáceho šampionátu? Pozrite si video:

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #St. Louis Blues #New York Islanders #Carolina Hurricanes #Dallas Stars