Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dráma s nešťastným koncom pre Boston. Columbus udrel v druhom predĺžení

Hokejisti Columbusu zvíťazili v druhom zápase semifinále Východnej konferencie play off NHL v Bostone 3:2 po predĺžení a vyrovnali stav série na 1:1.

28.04.2019 06:49 , aktualizované: 07:48
Matt Duchene, Nick Foligno Foto: ,
Matt Duchene a Nick Foligno z Columbusu sa tešia z víťazného gólu proti Bostonu.
debata

O víťazstve Columbusu v zápase číslo 2 rozhodol gólom v 84. min Matt Duchene, ktorý skóroval v presilovej hre. Kanadský center dorazil strelu Artemija Panarina za brankára Bruins a potrestal vylúčenie Patrica Bergerona za podrazenie.

„Panarin skvele vystrelil, ale myslím si, že brankár to čakal. Puk sa dostal ku mne a ja som bol schopný nájsť dieru, kam som ho poslal. Úprimne, tento zápas nebol žiadna zábava. Takto to chodí v play off, veľa z nás dnes len naháňalo puk, ale musíte sa s tým zmieriť,“ uviedol Duchene pre oficiálny ligový web.

V dueli sa predstavil jeden slovenský hokejista. Obranca a zároveň kapitán Bostonu Zdeno Chára odohral 28:27 min, pripísal si jednu strelu na bránku, ale aj 6 bodyčekov a na konci jeden plusový bod. Chára bol druhým najviac „hitujúcim“ hráčom svojho mužstva.

V bránke domácich opäť dostal prednosť Fín Tuukka Rask pred Jaroslavom Halákom. Slovenský gólman Bruins sa počas play off ešte v bránke neobjavil. Séria pokračuje v utorok 30. apríla na ľade Columbusu.

„Myslím si, že to bol tesný zápas. Tretia tretina bola naša, ale nedokázali sme skórovať. Oba tímy mali šance na víťazstvo. Bolo to naozaj tesné, prišla presilovka v druhom predĺžení a oni rozhodli,“ uviedol Rask. Fín si pripísal 38 úspešných zákrokov.

Aj stav série medzi St. Louis a Dallasom v semifinále Západnej konferencie je vyrovnaný 1:1. Druhý zápas v St. Louis sa skončil triumfom Dallasu 4:2, fínsky mladík v drese víťazného tímu Roope Hintz strelil dva góly a pridal aj asistenciu.

„Užívam si tieto zápasy. Myslím si, že sú to tie najzábavnejšie,“ vyjadril sa 22-ročný Hintz, ktorý v prvých ôsmich zápasoch play off v kariére nazbieral 7 bodov. Séria pokračuje v pondelok 29. apríla v Dallase.

2. kolo play off NHL

2. zápas semifinále Východnej konferencie
Boston – Columbus 2:3 po dvojnásobnom predĺž. (1:0, 1:2, 0:0 – 0:0, 0:1) – stav série 1:1
Góly: 8. Grzelcyk (McAvoy, David Krejčí), 23. Pastrňák (Coyle, Johansson) – 22. Panarin (S. Jones, Atkinson), 29. Panarin (S. Jones), 84. Duchene (Panarin, Atkinson)
Zdeno Chára (Boston) odohral 28:27 min, 1 strela na bránku, 6 „hitov“, 1 plusový bod, 2 trestné minúty

2. zápas semifinále Západnej konferencie
St. Louis – Dallas 2:4 (1:3, 0:0, 1:1) – stav série 1:1
Góly: 15. Parayko (R. O'Reilly, Perron), 42. Schwartz (Parayko) – 8. Hintz (Zuccarello, Dickinson), 14. Heiskanen (Hintz, Zuccarello), 15. Janmark (Dickinson), 60. Hintz (Jamie Benn)

TV Pravda: Slovensko už posilnili aj prvé štyri posily z NHL. V akej sú nálade a čo očakávajú od domáceho šampionátu? Pozrite si video:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Columbus Blue Jackets #Boston Bruins