Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Carolina sa vďaka nepriestrelnému Mrázkovi ujala vedenia, uspelo aj San Jose

Hokejisti Caroliny vstúpili úspešne do 2. kola play off NHL. V noci na sobotu zvíťazili v semifinále Východnej konferencii na ľade New Yorku Islanders 1:0 po predĺžení a rovnakým pomerom vedú v sérii.

27.04.2019 06:57 , aktualizované: 07:23
Valtteri Filppula, Clark Bishop Foto: ,
Valtteri Filppula z New Yorku Islanders pred Carkom Bishopom z Caroliny.
debata

Prvou hviezdou sa stal brankár Caroliny Petr Mrázek, ktorý zastavil všetkých 31 striel súpera. Aj brankár Islanders Robin Lehner vytiahol v stretnutí veľa skvelých zákrokov a kryl rovnako ako Mrázek 31 striel.

Nestačil iba v 65. minúte na pohotovú dorážku Jordana Staala, ktorý doklepol z ostrého uhla nepresnú strelu Nina Niederreitera. Puk sa k autorovi jediného gólu odrazil od zadného mantinelu.

Hurricanes vyhrali tretí zápas v sérii, predtým otočili proti obhajcovi trofeje Washingtonu Capitals z 2:3 na 4:3 na zápasy.

Vo všetkých troch víťazných zápasoch sa presadil Staal. „Snažím sa len dávať góly a pomáhať tímu. Neviem prečo sa mi tak darí, ale nesťažujem sa. Pred duelom s Islanders sme si verili, teraz musíme pokračovať a veriť, že séria dopadne v náš prospech,“ povedal 30-ročný center.

Islanders utrpeli vôbec prvú prehru v aktuálnom play off, keďže predtým vyradili Pittsburgh Penguins hladko 4:0. „Najdôležitejšie je, aby sme udržali koncentráciu. Z prehry sa musíme poučiť a zmobilizovať,“ povedal na oficiálnom webe NHL kapitán "ostrovanov Anders Lee.

V semifinále Západnej konferencie triumfovali v prvom zápase domáci San Jose Sharks nad Coloradom Avalanche 5:2. V tomto súboji sa zaskvel štyrmi bodmi obranca Sharks Brent Burns, autor gólu a troch asistencií.

2. kolo play off NHL

1. zápas semifinále Východnej konferencie
New York Islanders – Carolina 0:1 pp – stav série: 0:1
Gól: 65. J. Staal (Niederreiter, Pes­ce)

1. zápas semifinále Západnej konferencie
San Jose – Colorado 5:2 – stav série: 1:0
Góly: 15. Nyquist (Burns, Couture), 51, Thornton (Sörensen), 37. Labanc (Burns), 39. Burns (Sörensen, Thornton), 60. Meier (Burns) – 3. Bouque (Makar, Jost), 24. C. Wilson (Rantanen, MacKinnon)

TV Pravda: Slovensko už posilnili aj prvé štyri posily z NHL. V akej sú nálade a čo očakávajú od domáceho šampionátu? Pozrite si video:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #New York Islanders #Carolina Hurricanes #San Jose Sharks #Colorado Avalanche