Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Carolina sa vďaka nepriestrelnému Mrázkovi ujala vedenia, uspelo aj San Jose

Hokejisti Caroliny vstúpili úspešne do 2. kola play off NHL. V noci na sobotu zvíťazili v semifinále Východnej konferencii na ľade New Yorku Islanders 1:0 po predĺžení a rovnakým pomerom vedú v sérii.

27.04.2019 06:57 , aktualizované: 07:23
Valtteri Filppula, Clark Bishop Foto: ,
Valtteri Filppula z New Yorku Islanders pred Carkom Bishopom z Caroliny.
debata

Prvou hviezdou sa stal brankár Caroliny Petr Mrázek, ktorý zastavil všetkých 31 striel súpera. Aj brankár Islanders Robin Lehner vytiahol v stretnutí veľa skvelých zákrokov a kryl rovnako ako Mrázek 31 striel.

Nestačil iba v 65. minúte na pohotovú dorážku Jordana Staala, ktorý doklepol z ostrého uhla nepresnú strelu Nina Niederreitera. Puk sa k autorovi jediného gólu odrazil od zadného mantinelu.

Hurricanes vyhrali tretí zápas v sérii, predtým otočili proti obhajcovi trofeje Washingtonu Capitals z 2:3 na 4:3 na zápasy.

Vo všetkých troch víťazných zápasoch sa presadil Staal. „Snažím sa len dávať góly a pomáhať tímu. Neviem prečo sa mi tak darí, ale nesťažujem sa. Pred duelom s Islanders sme si verili, teraz musíme pokračovať a veriť, že séria dopadne v náš prospech,“ povedal 30-ročný center.

Islanders utrpeli vôbec prvú prehru v aktuálnom play off, keďže predtým vyradili Pittsburgh Penguins hladko 4:0. „Najdôležitejšie je, aby sme udržali koncentráciu. Z prehry sa musíme poučiť a zmobilizovať,“ povedal na oficiálnom webe NHL kapitán "ostrovanov Anders Lee.

V semifinále Západnej konferencie triumfovali v prvom zápase domáci San Jose Sharks nad Coloradom Avalanche 5:2. V tomto súboji sa zaskvel štyrmi bodmi obranca Sharks Brent Burns, autor gólu a troch asistencií.

2. kolo play off NHL

1. zápas semifinále Východnej konferencie
New York Islanders – Carolina 0:1 pp – stav série: 0:1
Gól: 65. J. Staal (Niederreiter, Pes­ce)

1. zápas semifinále Západnej konferencie
San Jose – Colorado 5:2 – stav série: 1:0
Góly: 15. Nyquist (Burns, Couture), 51, Thornton (Sörensen), 37. Labanc (Burns), 39. Burns (Sörensen, Thornton), 60. Meier (Burns) – 3. Bouque (Makar, Jost), 24. C. Wilson (Rantanen, MacKinnon)

TV Pravda: Slovensko už posilnili aj prvé štyri posily z NHL. V akej sú nálade a čo očakávajú od domáceho šampionátu? Pozrite si video:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #New York Islanders #Carolina Hurricanes #San Jose Sharks #Colorado Avalanche