Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po chybe rozhodcov prišiel veľký obrat. NHL sa ospravedlnila Vegas, padli tresty

Vedenie NHL sa podľa generálneho manažéra Vegas ospravedlnilo klubu za chybu rozhodcov, ktorá naštartovala nevídaný obrat San Jose v kľúčovom zápase o postup do štvrťfinále.

26.04.2019 12:34
Joe Pavelski, Cory Eakin Foto: ,
Joe Pavelski leží na ľade po zrážke s Corym Eakinom.
debata

Útočníka Vegas Codyho Eakina arbitri vylúčili na päť minút za údajný faul na kapitána Sharks Joa Pavelského a počas jeho trestu domáci otočili priebeh štyrmi gólmi.

„Z ligy sa ozvali a ospravedlnili sa. Stala sa chyba a som presvedčený, že ani tí rozhodcovia sa necítia najlepšie. Chcú odvádzať čo najlepšiu prácu rovnako ako my všetci,“ povedal podľa ESPN manažér Vegas Golden Knights George McPhee.

Eakina vylúčili v 10. minúte tretej tretiny a vyšší trest sa stal predmetom sporu. Po vhadzovaní krosčekoval do hrude Pavelského, ktorý stratil rovnováhu a po náraze do ďalšieho útočníka Vegas Paula Stastného spadol. Kapitán domácich sa udrel hlavou o ľad a spustila sa mu krv.

To bol podľa hráčov Vegas až nepriamy následok zákroku a nemal viesť k udeleniu vyššieho trestu. S verdiktom preto nesúhlasili a cítili sa ukrivdení.

Zranenie kapitána hráčov San Jose zomklo a za stavu 0:3 predviedli nevídaný obrat. Postup si Sharks nakoniec vybojovali v predĺžení.

Potrestaní boli aj hlavný rozhodca a jeho asistent, obaja už si v 2. kole play off nezapískajú. Pavelski je stále otrasený a nie je jasné, či dnes zasiahne do úvodného duelu štvrťfinálovej série s Coloradom.

TV Pravda: Slovensko už posilnili aj prvé štyri posily z NHL. V akej sú nálade a čo očakávajú od domáceho šampionátu? Pozrite si video:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #San Jose Sharks #Joe Pavelski #Vegas Golden Knights #Cody Eakin