Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára a spol. predviedli parádny obrat a ujali sa vedenia v sérii

Úvodné dva zápasy 2. kola play-off zámorskej hokejovej NHL sa stali korisťou domácich tímov.

26.04.2019 06:38 , aktualizované: 08:59
Blue Jackets Bruins Hockey NHL Foto: ,
Úvodný gól Bostonu strelil Noel Acciari (55).
debata

Boston uštedril Columbusu vôbec prvú prehru v tohtoročnej vyraďovacej časti, kedže Blue Jackets predtým zdolali víťaza základnej časti Tampu Bay Lightning 4:0 na zápasy.

Víťazný gól Bruins strelil v šiestej minúte predĺženia Charlie Coyle, ktorý predtým 4:35 min pred koncom tretej tretiny aj vyrovnal na 2:2.

Slovenský kapitán Bostonu Zdeno Chára odohral 22:46 min s bilanciou 2 strely na bránku, 2 „hity“, 2 zablokované strely a 1 mínusový bod. V bránke domácich dostal prednosť Fín Tuukka Rask pred Jaroslavom Halákom. Slovenský gólman Bruins sa počas play-off ešte do bránky nedostal.

„Som veľmi rád, že sme vyhrali. Nie je dôležité, kto dá gól. Podstatný je tímový úspech. Samozrejme, teším sa, že som pomohol, ale všetko je to o mužstve. Našťastie sa nám podarilo duel otočiť vo svoj prospech,“ povedal štvrtkový hrdina Bruins Coyle podľa nhl.com.

S výsledkom nebol spokojný tréner Columbusu John Tortorella. „V prvej tretine sme sa dosť trápili. Potom sme sa do toho dostali a niekoľko minút sme hrali to, čo chceme. Napriek tomu sa nám nepodarilo dotiahnuť stretnutie do víťazného konca,“ zhodnotil 60-ročný kouč.

Dôvod na radosť mal jeho náprotivok Bruce Cassidy. „V prvej tretine sme boli jasne lepší. Vyplynulo to z toho, že stále v nás boli emócie zo siedmeho zápasu prvého kola play off proti Torontu. Columbus mal niekoľko dní voľno a potom je náročné sa do toho opäť dostať,“ vyhlásil tréner Bostonu, ktorého potešil výkon Coyla.

Dvadsaťsedemročný Američan prišiel k „medveďom“ počas aktuálnej sezóny z Minnesoty. „Musí byť nadšený. Keď hral za tím Wild, veľakrát sa do druhého kola play-off nedostal. Preto si myslím, že je šťastný. Navyše, teraz hrá doma a stal sa z neho hrdina. Myslím si, že je to pekný príbeh a je to preňho iba pozitívne,“ povedal Cassidy o rodákovi zo štátu Massachusetts.

Triumf St. Louis v úvodnom zápase semifinále Západnej konferencie NHL proti rivalovi z centrálnej divízie režíroval dvoma gólmi ruský útočník Vladimir Tarasenko.

Pre 27-ročného krídelníka to bol siedmy viacgólový zápas v play off zámorskej profiligy. Dosiaľ naposledy sa mu rovnaký kúsok podaril ešte 28. apríla 2017 proti Nashvillu. V klubovej histórii je na tom v tejto štatistike lepšie iba Brett Hull (13).

„Bluesmanov“ podržal aj brankár Jordan Binnington, ktorý si pripísal 27 úspešných zákrokov. Vynikol najmä v prostrednej tretine, keď vykryl 16 striel súpera.

Play off NHL – 2. kolo

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Boston – Columbus 3:2 pp (1:0, 0:0, 1:2 – 1:0) – stav série 1:0
Góly: 11. Acciari (McAvoy), 56. Coyle (M. Johansson, Krug), 66. Coyle (M. Johansson, Heinen) – 48. Dubinsky (Nash, S. Jones), 48, Dubois (Panarin, S. Jones)

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

St. Louis – Dallas 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) – stav série 1:0
Góly: 6. Fabbri (Barbašev, Parayko), 39. Tarasenko (B. Schenn, Pietrangelo), 44. Tarasenko – 31. Spezza (Klingberg, Zuccarello), 58. Jamie Benn (Hintz, Seguin)

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Zdeno Chára #play off NHL