Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Veľa zlomených sŕdc, smútil Ovečkin po vyradení obhajcu. Príde na MS?

Hokejisti Caroliny skompletizovali osmičku postupujúcich tímov do 2. kola play off NHL. V rozhodujúcom siedmom súboji štvrťfinále Východnej konferencie Carolina uspela na ľade Washingtonu 4:3 po dvojnásobnom predĺžení a vyrovnanú sériu ovládla 4:3 na zápasy.

25.04.2019 06:15 , aktualizované: 07:19
Alexander Ovečkin Foto: ,
Kapitán Alexander Ovečkin po prehre s Carolinou v siedmom zápase 1. kola play off NHL.
debata (5)

Rozhodnutie padlo v 92. min z hokejky Brocka McGinna, ktorý tečoval za chrbát Bradena Holtbyho strieľanú prihrávku Justina Williamsa.

Obhajca trofeje Washington Capitals je ďalším z favoritov, ktorí sa nedobrovoľne porúčali z bojov o Stanleyho pohár už po 1. kole vyraďovacej časti.

V sérii až do siedmeho zápasu platilo, že víťazil domáci tím, a v úvode sa nezdalo, že Carolina tento trend prelomí. Víťaz Metropolitnej divízie Washington viedol už po siedmich minútach gólmi Andreho Burakovského a Toma Wilsona.

Hostia znížili v polovici stretnutia, keď sa v oslabení presadil z dorážky vlastnej strely Sebastian Aho. Obhajcovi Stanleyho pohára však čoskoro vrátil dvojgólový náskok Jevgenij Kuznecov, ktorý v prečíslení troch na jedného prekonal Petra Mrázka strelou z medzikružia.

Carolina znížila a vyrovnala na prelome druhej a tretej tretiny gólmi Teuva Teräväinena a Jordana Staala. Mrázek v predĺžení podržal tím pri strele Alexandra Ovečkina, ktorá ho zasiahla do masky. Český gólman mal potom šťastie pri zakončení Jakuba Vránu, ktorý trafil v 85. minúte žŕdku.

Washington skončil v úvodnom kole play off NHL Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Kapitán Washintonu Alexander Ovečkin strieľa na...

Zápas rozhodol po skvelej prihrávke Justina Williamsa zblízka McGinn. Hrdina zápasu sa blysol aj v závere riadneho hracieho času, keď zastúpil už prekonananého Mrázka výborným obranným zákrokom.

„Dali sme dôležité góly a Petr Mrázek nás podržal veľkými zákrokmi, keď sme ich potrebovali. Veľmi dôležitý gól dal Jordan Staal na začiatku tretej tretiny. Nikdy sme sa nevzdali. Keď to bolo 0:2, povedali sme si, že to nenecháme zájsť tak ďaleko ako v minulých zápasoch, keď sme naďalej inkasovali. Preskupili sme sa a zostali v zápase,“ uviedol kapitán Hurricanes Justin Williams pre oficiálny ligový web.

Carolina tak zavŕšila prekvapujúce prvé kolo, v ktorom postúpili všetci štyria držitelia divokých kariet do play off. Do 2. kola sa prebojovala prvýkrát od roku 2009 a jej súperom bude New York Islanders.

„Sme dostatočne oddýchnutí a čerství. Ešte sme nezažili veľa zápasovej akcie. Veríme, že to teraz príde a nie je to žiaden problém. Tešíme sa a sme z toho nadšení,“ povedal tréner Islanders Barry Trotz.

„Je to ťažké,“ priznal kapitán Capitals Alexander Ovečkin. „V prvých dvoch tretinách sme dominovali. Bola to však skvelá séria. Veľa tvrdosti a veľa zlomených sŕdc,“ dodal ruský kanonier.

Z deviatich tímov, ktoré získali v základnej časti sezóny 2018/2019 minimálne 100 bodov, prenikli do 2. kola iba tri – Boston Bruins, New York Islanders a San Jose Sharks. Za bránami postupu zostali aj víťazi oboch konferencií Tampa Bay Lightning a Calgary Flames.

1. kolo play off NHL:

Východná konferencia – 7. zápas:
Washington – Carolina 3:4 po dvojnásobnom predĺžení – výsledok série: 3:4
Góly: 3. Burakovsky, 7. T. Wilson (Ovečkin, Orlov), 34. Kuznecov (Hagelin) – 30. Aho (Pesce, Slavin), 37. Teräväinen (Pesce, B. McGinn), 43. J. Staal (Slavin), 92. B. McGinn (J. Williams, Slavin)

Dvojice v 2. kole play off NHL:

VÝCHODNÁ KONFERENCIA
New York Islanders – Carolina
Boston – Columbus

ZÁPADNÁ KONFERENCIA
St. Louis – Dallas
San Jose – Colorado

Aktualizujeme…

TV Pravda: Bývalý kapitán československej hokejovej reprezentácie Dárius Rusnák hovorí o ambíciách slovenského výberu na domácom šampionáte a zároveň si spomína na pamätný šampionát z roku 1985 v Prahe, kde získalo Československo zla­to:

Video
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #Washington Capitals #Carolina Hurricanes