Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľa zlomených sŕdc, smútil Ovečkin po vyradení obhajcu. Príde na MS?

Hokejisti Caroliny skompletizovali osmičku postupujúcich tímov do 2. kola play off NHL. V rozhodujúcom siedmom súboji štvrťfinále Východnej konferencie Carolina uspela na ľade Washingtonu 4:3 po dvojnásobnom predĺžení a vyrovnanú sériu ovládla 4:3 na zápasy.

25.04.2019 06:15 , aktualizované: 07:19
Alexander Ovečkin Foto: ,
Kapitán Alexander Ovečkin po prehre s Carolinou v siedmom zápase 1. kola play off NHL.
debata (5)

Rozhodnutie padlo v 92. min z hokejky Brocka McGinna, ktorý tečoval za chrbát Bradena Holtbyho strieľanú prihrávku Justina Williamsa.

Obhajca trofeje Washington Capitals je ďalším z favoritov, ktorí sa nedobrovoľne porúčali z bojov o Stanleyho pohár už po 1. kole vyraďovacej časti.

V sérii až do siedmeho zápasu platilo, že víťazil domáci tím, a v úvode sa nezdalo, že Carolina tento trend prelomí. Víťaz Metropolitnej divízie Washington viedol už po siedmich minútach gólmi Andreho Burakovského a Toma Wilsona.

Hostia znížili v polovici stretnutia, keď sa v oslabení presadil z dorážky vlastnej strely Sebastian Aho. Obhajcovi Stanleyho pohára však čoskoro vrátil dvojgólový náskok Jevgenij Kuznecov, ktorý v prečíslení troch na jedného prekonal Petra Mrázka strelou z medzikružia.

Carolina znížila a vyrovnala na prelome druhej a tretej tretiny gólmi Teuva Teräväinena a Jordana Staala. Mrázek v predĺžení podržal tím pri strele Alexandra Ovečkina, ktorá ho zasiahla do masky. Český gólman mal potom šťastie pri zakončení Jakuba Vránu, ktorý trafil v 85. minúte žŕdku.

Washington skončil v úvodnom kole play off NHL Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Kapitán Washintonu Alexander Ovečkin strieľa na...

Zápas rozhodol po skvelej prihrávke Justina Williamsa zblízka McGinn. Hrdina zápasu sa blysol aj v závere riadneho hracieho času, keď zastúpil už prekonananého Mrázka výborným obranným zákrokom.

„Dali sme dôležité góly a Petr Mrázek nás podržal veľkými zákrokmi, keď sme ich potrebovali. Veľmi dôležitý gól dal Jordan Staal na začiatku tretej tretiny. Nikdy sme sa nevzdali. Keď to bolo 0:2, povedali sme si, že to nenecháme zájsť tak ďaleko ako v minulých zápasoch, keď sme naďalej inkasovali. Preskupili sme sa a zostali v zápase,“ uviedol kapitán Hurricanes Justin Williams pre oficiálny ligový web.

Carolina tak zavŕšila prekvapujúce prvé kolo, v ktorom postúpili všetci štyria držitelia divokých kariet do play off. Do 2. kola sa prebojovala prvýkrát od roku 2009 a jej súperom bude New York Islanders.

„Sme dostatočne oddýchnutí a čerství. Ešte sme nezažili veľa zápasovej akcie. Veríme, že to teraz príde a nie je to žiaden problém. Tešíme sa a sme z toho nadšení,“ povedal tréner Islanders Barry Trotz.

„Je to ťažké,“ priznal kapitán Capitals Alexander Ovečkin. „V prvých dvoch tretinách sme dominovali. Bola to však skvelá séria. Veľa tvrdosti a veľa zlomených sŕdc,“ dodal ruský kanonier.

Z deviatich tímov, ktoré získali v základnej časti sezóny 2018/2019 minimálne 100 bodov, prenikli do 2. kola iba tri – Boston Bruins, New York Islanders a San Jose Sharks. Za bránami postupu zostali aj víťazi oboch konferencií Tampa Bay Lightning a Calgary Flames.

1. kolo play off NHL:

Východná konferencia – 7. zápas:
Washington – Carolina 3:4 po dvojnásobnom predĺžení – výsledok série: 3:4
Góly: 3. Burakovsky, 7. T. Wilson (Ovečkin, Orlov), 34. Kuznecov (Hagelin) – 30. Aho (Pesce, Slavin), 37. Teräväinen (Pesce, B. McGinn), 43. J. Staal (Slavin), 92. B. McGinn (J. Williams, Slavin)

Dvojice v 2. kole play off NHL:

VÝCHODNÁ KONFERENCIA
New York Islanders – Carolina
Boston – Columbus

ZÁPADNÁ KONFERENCIA
St. Louis – Dallas
San Jose – Colorado

Aktualizujeme…

TV Pravda: Bývalý kapitán československej hokejovej reprezentácie Dárius Rusnák hovorí o ambíciách slovenského výberu na domácom šampionáte a zároveň si spomína na pamätný šampionát z roku 1985 v Prahe, kde získalo Československo zla­to:

Video
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #Washington Capitals #Carolina Hurricanes