Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Ovečkinovi rupli nervy. Netrafil bodyček, sekerou zranil protihráča

Hokejisti Washingtonu Capitals nevyužili šancu ukončiť sériu proti Caroline Hurricanes, keď v šiestom zápase série 1. kola play off prehrali na ľade súpera 2:5. Postupujúceho tak určí rozhodujúci siedmy zápas.

23.04.2019 08:50
ovečkin nhl Foto: ,
Alexander Ovečkin nedohral šiesty duel play off proti Caroline.
debata

Capitals pritom začali výborne. Alexander Ovečkin svojím štvrtým gólom v tohtoročnom play off zvýšil v závere prvej tretiny na 2:1 pre svoj tím.

Od toho momentu to však išlo s klubom z hlavného mesta USA dole vodou. A platilo to aj pre hviezdneho kapitána Capitals.

Ovečkin najskôr na radosť domácich fanúšikov minul bodyček na jedného z hráčov Hurricanes a tvrdo narazil na mantinel.

VIDEO: Ovečkinov neúspešný bodyček

V priebehu tretej tretiny prehrávali hostia 2:3 a podarilo sa im streliť vyrovnávajúci gól. Ten však rozhodcovia neuznali, čo najmä Ovečkin niesol veľmi ťažko.

„Brankár nemal puk pod kontrolou. Neviem, čo videli rozhodcovia, ale ja som videl regulárny gól,“ vravel po zápase.

V samom závere, keď domáci viedli už 5:2, sa kapitán Capitals prezentoval úmyselným faulom. Vybral si domáceho Sakua Mäenalanena a tvrdo ho sekol do stehna.

VIDEO: Ovečkinova sekera

Zákrok neušiel pozornosti rozhodcov, ktorí ho ocenili dvojminútovým trestom. A keďže im Ovečkin ironicky zatlieskal, dostal aj osobný 10-minútový trest a musel predčasne pod sprchy.

Je nepravdepodobné, že za hrubý faul dostane dodatočný dištanc a tak sa fanúšikovia môžu tešiť na rozhodujúci duel aj s jeho účasťou.

Siedmy zápas o postup do semifinále Východnej konferencie je na programe v noci na štvrtok SELČ vo Washingtone. Víťaz sa v 2. kole stretne s New Yorkom Islanders.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Alexander Ovečkin #Washington Capitals