Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Tvrďák Ovečkin. Knokautoval mladého krajana, toho ratovali lekári

Alexander Ovečkin nezvykne zhodiť rukavice a pustiť sa do bitky. Ak však tak urobí, väčšinou to stojí za to. Kapitán Washingtonu Capitals v noci na utorok ukázal, že počas pästného súboja mu je jedno kto je Rus a kto nie.

16.04.2019 10:24
USA Hokej NHL Capitals Hurricanes Ovečkin Foto: ,
Hokejista Caroliny Hurricanes Andrej Svečnikov (uprostred) a kapitán Washingtonu Capitals Alex Ovečkin v pästnom súboji.
debata (1)

Obhajcovi titulu sa nevydaril duel na ľade Caroliny a prehral 0:5. V sérii však vedie 2:1. Po dva góly Hurricanes strelili Warren Foegele a Dougie Hamilton, český brankár Petr Mrázek chytil 18 striel a zaznamenal štvrtý shutout v play off.

„Od začiatku som mal dobrý pocit. Neviem odkiaľ to prichádzalo, ale videl som, že chalani chápali dôležitosť situáciu. Museli sme vyhrať a tak sme aj hrali,“ povedal pre nhl.com tréner Hurricanes Rod Brind'Amour. Carolina zdolala Washington prvýkrát v tejto sezóne, v základnej časti prehrala s Caps všetky štyri duely.

VIDEO: Bitka Alexandra Ovečkina s Andrejom Svečnikovom

„Vedeli sme, že budú na nás od začiatku tlačiť, pretože potrebovali vyhrať, na čo sme nezareagovali. Všetky štyri formácie hrali pod svoje možnosti, nepodali sme dobrý výkon,“ povedal kapitán Washingtonu Ovečkin, ktorý sa v prvej tretine pobil s o 14 rokov mladším krajanom Andrejom Svečnikovom.

Ovečkin poslal Svečnikova tvrdým direktom k ľadu a otrasený 19-ročný mladík Caroliny sa už do zápasu nevrátil. Duel nedohral ani ďalší útočník Caroliny Micheal Ferland. Séria pokračuje v noci na piatok opäť na ľade Caroliny.

Ovečkin zhodil rukavice v NHL prvýkrát od roku 2010.

„Dúfam, že bude v poriadku. V bitke nikdy nie je vaším záujmom niekoho zraniť. Spýtal sa ma, či sa chcem biť. A ja na to – prečo nie? Nie som žiadny veľký bitkár a on zrejme tiež nie,“ povedala ruská superstar po zápase.

Ovečkinov knokaut si všimli aj v UFC. „Viete čo sa hovorí. Presnosť zdoláva silu, načasovanie je viac ako rýchlosť,“ napísala najprestížnejšia organizácia bojových športov na svojom twitteri. Kto takú múdrosť povedal? Nikto iný, ako dvojnásobný šampión UFC Conor McGregor.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Alexander Ovečkin #Washington Capitals