Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sekera asistoval, McDavid má 100 bodov, ale Oilers prehrali

Hokejisti Edmontonu prehrali v noci na štvrtok v zámorskej NHL na domácom ľade s New Jersey 3:6. V domácom drese sa jednou asistenciou prezentoval slovenský obranca Andrej Sekera. Devils zastavili sériu siedmich duelov bez víťazstva.

14.03.2019 06:51 , aktualizované: 07:34
Connor McDavid, Will Butcher Foto: ,
Kapitán Edmontonu Connor McDavid (vľavo) bojuje o puk s Willom Butcherom z New Jersey.
debata

Sekera odohral vyše 18 minút, zapísal si aj jeden plusový bod a tri strely. Kapitán Oilers Connor McDavid dvakrát asistoval a dosiahol jeho 100. bod v sezóne. Niečo podobné sa mu podarilo už tretíkrát za sebou. Za New Jersey skórovalo šesť rôznych strelcov.

Martin Marinčin odohral takmer 16 minút pri nezdare Toronta na vlastnom ľade s Chicagom 4:5. Dvadsaťsedemročný obranca ohrozil súperovho gólmana dvoma streleckými pokusmi. Duel bol poriadne divoký, Chicago si do 33. min utvorilo päťgólové vedenie, z toho štyri góly strelili hostia už v úvodnej časti hry.

Ešte v závere prostredného dejstva skóroval útočník Toronta Andreas Johnsson. V tretej tretine hráči Maple Leafs pridali ďalšie tri zásahy a dotiahli sa na rozdiel jediného gólu, vyrovnať sa im však už nepodarilo.

Toronto v tretej časti zápasu vyslalo na bránku súpera 29 striel. „Dôležité je, že sme získali dva body. V prvých dvoch tretinách sme hrali veľmi dobre, potom sme ubrali a bolo to tesné, ale dôležité je, že máme tie body. Stále hráme o play off, takže už sa musíme pripraviť na ďalší zápas,“ zhodnotil podľa nhl.com útočník Blackhawks Brendan Perlini, ktorý ku gólu pridal dve asistencie.

Bránku Chicaga chránil v tretej tretine Collin Delia, ktorý po druhej dvadsaťminútovke nahradil skúseného Coreyho Crawforda. „Trvalo to celú večnosť. Záverečné sekundy išli veľmi pomaly, cítil som sa, akoby to bola aspoň pol hodina. Po zápase som bol poriadne spotený. Chytal som iba jednu tretinu, ale naozaj to bolo ako celý zápas,“ povedal 24-ročný brankár.

Sumáre NHL – streda:

Toronto – Chicago 4:5 (0:4, 1:1, 3:0)
Góly: 39. A. Johnsson (Rielly, W. Nylander), 48. Matthews (A. Johnsson, W. Nylander), 51. Rielly (Matthews, Marner), 59. Tavares (Marner) – 4. Keith (Saad, Perlini), 13. Perlini (D. Strome, E. Gustafsson), 18. Kahun (P. Kane, Anisimov), 19. Saad (Sikura), 33. DeBrincat (Perlini, D. Strome)
Martin Marinčin (Toronto) 15:51 min, 2 strely na bránku

Edmonton – New Jersey 3:6 (2:2, 1:3, 0:1)
Góly: 10. Gagner (Khaira, Benning), 15. Chiasson (McDavid, Klefbom), 40. Benning (McDavid, SEKERA) – 8. Agostino (A. Greene, Rooney), 20. Zajac (Severson), 27. Severson (Stafford, C. Carrick), 33. Quenneville (Gabriel, Butcher), 37. Rooney (Agostino, Palmieri), 53. Coleman (A. Greene)
Andrej Sekera (Edmonton) 18:09 min, 0+1, +1, 3 strely na bránku, 1 „hit“

Vancouver – New York Rangers 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Góly: 27. Boeser (Leivo, Horvat), 30. Motte (Edler, Markström), 30. Motte (Roussel), 60. Virtanen (Pearson, Stecher) – 51. Bučnevič (Zibanejad, DeAngelo)

TV Pravda: Miroslav Šatan o blížiacich sa majstrovstvách sveta na Slovensku (vysielané 12. 2. 2019):

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Sekera #Edmonton Oilers #Connor McDavid