Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Zmätky s Halákom, tvrdý lakeť a bitka s Kanom. Chára bol v centre diania

Boston v bránke s Jaroslavom Halákom zdolal v NHL hokejistov San Jose 4:1. Halák vykryl 19 striel, kapitán Bruins Zdeno Chára strávil na ľade takmer 18 minút a do štatistík mu pribudol plusový bod.

27.02.2019 11:30
debata
Obranca Bostonu Bruins Zdeno Chára (vľavo)... Foto: TASR/AP, Charles Krupa
Zdeno Chára, Evander Kane Obranca Bostonu Bruins Zdeno Chára (vľavo) počas bitky s Evanderom Kanom zo San Jose Sharks.

Hostia otvorili skóre v 13. minúte, keď sa po zaváhaní Haláka a Cháru presadil v presilovke Logan Couture.

Chybu však slovenskí hokejisti odčinili a v ďalšom priebehu už dominoval Boston, ktorý získal minimálne bod v 14. zápase za sebou. O víťazstve rozhodli Bruins v druhej tretine, v ktorej dali tri góly za 3 minúty a 19 sekúnd. Chára v tretej tretine zhodil rukavice a pobil sa s Evanderom Kaneom, ktorý šarvátku vyvolal.

Zostrih zápasu, inkasovaný gól Bostonu v čase 0.47

Bola to druhá bitka slovenského obrancu v tejto sezóne v jeho 44. zápase. Chára dostal päť minút za bitku a dve za nebezpečnú hru lakťom, Kane inkasoval dokopy 27 trestných minút vrátane trestu do konca zápasu.

„Snažím sa hrať tvrdo a dokončovať súboje. Hokej je tvrdá hra a takéto veci sa počas zápasu stávajú. Možno bol trochu frustrovaný, ale nemôžem hovoriť za neho,“ povedal Chára pre klubový web Bostonu.

Šarvátka Chára vs. Kane

Debut v drese Bruins okorenil asistenciou bývalý útočník New Jersey Marcus Johansson, za „žralokov“ odohral prvý duel po výmene z Detroitu Gustav Nyquist. Brad Marchand strelil 25. gól v oslabení, čím na čele klubových tabuliek Bostonu vyrovnal rekord Ricka Middletona. Duel pre zranenie nedohral hviezdny obranca Sharks Erik Karlsson.

TV Pravda: Miroslav Šatan o blížiacich sa majstrovstvách sveta na Slovensku (vysielané 12. 2. 2019):

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Jaroslav Halák #Boston Bruins