Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lundqvist sa neubránil slzám. Pre výmenu spoluhráča

Hokej v zámorskej NHL je v prvom rade biznis. To však neznamená, že v ňom nehrajú dôležitú úlohu emócie a nevznikajú priateľstvá na celý život.

26.02.2019 12:30
Mats Zuccarello Henrik Lundqvist Foto: ,
Henrik Lundqvist sa teší s Matsom Zuccarellom z víťazstva New Yorku Rangers.
debata

Fanúšikom to v nedeľu večer predviedol jeden z najlepších brankárov histórie Henrik Lundqvist. Opora New Yorku Rangers po prehre 5:6 po predĺžení s Washingtonom pokojne zhodnotila nevydarený zápas, no pri otázke na sobotňajšiu výmenu Matsa Zuccarella ju premohli emócie.

Švédsky veterán zlomeným hlasom priznal, že je to pre neho veľmi ťažká situácia. „Výborný priateľ… Prepáčte… Nemôžem,“ vravel so slzami na krajíčku. S 31-ročným nórskym útočníkom strávili v Rangers spoločne takmer desať rokov a stali sa blízkymi priateľmi.

„Jeden z najjedinečnejších spoluhráčov, s ktorými som kedy hral. Do všetkého dával maximum. Budeš nám všetkým veľmi chýbať,“ napísal Lundqvist ešte v sobotu na twitter a k spoločnej fotke, na ktorej sa objímajú po triumfe vo finále Východnej konferencii v roku 2014, doplnil: „Môj najpamätnejší moment v drese Rangers – Ideme do finále!! #36.“

O výmene Zuccarella sa v zámorí hovorilo už dlhšie, nakoniec našli Rangers spoločnú reč s vedením Dallasu. Opačným smerom putovali dva podmienené draftové výbery. Nórsky hobit, ako znie Zuccarellova prezývka, potvrdil hneď v prvom zápase za Stars svoje vysoké kvality – jeden gól dal a na ďalší asistoval.

Stretnutie sa však pre neho skončilo nešťastne už v druhej tretine, keď ho pri pokuse o zblokovanie strely trafil puk do ruky. Novému zamestnávateľovi by mal chýbať asi mesiac.

„Mats je skvelý priateľ, ale zároveň aj veľký podrývač. Keď k nám prišiel na večeru, najprv išiel pozrieť naše dve malé deti. Povedal im, že na večeru budú tentoraz len sladkosti. To je presne to, čo od priateľov ako rodičia pri výchove detí potrebujete. Ale on je taký. Má rád zábavu,“ smial sa Lundqvist ešte minulý týždeň pri rozprávaní o Zuccarellovi.

Zuccarello dosiaľ v NHL pôsobil len v New Yorku. Za Rangers odohral 509 stretnutí v základnej časti s bilanciou 113 gólov a 239 asistencií. Nórsko reprezentoval na dvoch olympijských hrách, štyroch majstrovstvách sveta a na Svetovom pohári získal striebro v drese Európy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #New York Rangers #Henrik Lundqvist #Mats Zuccarello