Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalšia stopka pre zlého muža. Gudasov hnev si odniesol najproduktívnejší hráč

Český hokejista Radko Gudas z Philadelphie dostal trest na dva zápasy za faul na najproduktívnejšieho hráča NHL Nikitu Kučerova z Tampy.

21.02.2019 10:39
debata (1)

Dvadsaťosemročný český obranca, ktorý je známy tvrdou hrou, príde počas nútenej absencie o takmer 82-tisíc dolárov z platu, čiastku prevedú do podporného hráčskeho fondu.

K incidentu došlo v tretej tretine utorkového zápasu, ktorý Tampa vyhrala 5:2. Gudas v súboji s Kučerovom zdvihol hokejku a trafil ňou súpera zo strany do tváre.

„Hoci súhlasíme s Gudasovým tvrdením, že rana nebola prehnane silná alebo prudká, bol to úmyselný zákrok,“ zdôvodnila rozhodnutie disciplinárna komisia.

Gudas sa v NHL previnil už po niekoľkýkrát. V minulej sezóne dostal 10-zápasový trest za seknutie ležiaceho útočníka Winnipegu Mathieua Perreaulta do krku.

Sezónu 2016/17 zasa začal až po stopke na šesť duelov, ktorú si vyslúžil za narazenie na mantinel Austina Czarnika v prípravnom zápase.

V aktuálnom ročníku nazbieral v 58 zápasoch 49 trestných minút, v kanadskom bodovaní má 13 bodov za dva góly a jedenásť asistencií.

TV Pravda: Miroslav Šatan o blížiacich sa majstrovstvách sveta na Slovensku (vysielané 12. 2. 2019):

Video
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Philadelphia Flyers #Radko Gudas