Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sekera začal mínuskou a prehrou. Vie, že rozhoduje hlava, nie nohy

Ešte mu chýba herná pohoda. No teší sa, že je späť v dianí v najlepšej lige sveta. Prvý zápas sezóny v rámci zámorskej NHL odohral v noci na stredu Andrej Sekera.

20.02.2019 14:45
debata

Slovenský obranca Edmontonu sa vrátil do hry po dlhodobej rekonvalescencii pred necelými dvoma týždňami vo farmárskej AHL. Po piatich stretnutiach za Bakersfield sa presunul do prvého tímu Oilers.

Edmonton pri jeho premiére nestačil doma na Arizonu a podľahol jej 2:3 po samostatných nájazdoch. Tridsaťdvaročný rodák z Bojníc strávil na ľade sedemnásť a pol minúty, predviedol jeden bodyček a duel zakončil s jedným mínusovým bodom. Jeho krajan Richard Pánik v zostave Ariozny pre chorobu chýbal.

„Veľmi som sa na zápas tešil. Prestávka bola naozaj dlhá,“ priznal ešte pred stretnutím skúsený obranca. „Teraz je to najmä o správnom načasovaní a nadviazaní ideálnej chémie so spoluhráčmi. Musím sa dostať do systému hry, ktorý už ostatní chlapci po 50 dueloch dokonale ovládajú,“ dodal pre The Edmonton Sun.

Sekera naskakoval neskoro aj do predošlej sezóne. Vtedy ho na dlhé obdobie vyradilo operované koleno, tentoraz sa mu v lete do cesty postavila zranená achilovka, ktorá musela tiež pod nôž. „Pre mňa je teraz dôležité hrať jednoducho, posúvať puk najbližšiemu voľnému spoluhráčovi a veľa s chalanmi na ľade komunikovať,“ prezradil.

Fyzicky je už dostatočne pripravený, ale zdôraznil, že oveľa dôležitejšiu úlohu zohráva priamo na ľade hlava. „Nohy tvoria možno dvadsať percent výkony, ale hlava až osemdesiat. Musím byť správne mentálne nastavený a presvedčený, že znova budete úspešný,“ vysvetlil.

V sezóne 2016/17 bol jedným z lídrov mužstva a rád by sa ním stal opäť. „Tvrdo na tom pracujem už niekoľko mesiacov. Verím, že znova môžem byť taký hráč ako vtedy,“ naznačil.

Uviedol, že päť stretnutí v AHL mu herne i mentálne pomohlo. „Dostal som veľa priestoru a pomohlo mi to. Výborne som sa otestoval. Chlapci v Bakersfielde hrajú poriadne tvrdo. Aj oni mi pomohli, aby som už bol pripravený nastúpiť v NHL,“ dodal.

TV Pravda: Miroslav Šatan o blížiacich sa majstrovstvách sveta na Slovensku (vysielané 12. 2. 2019):

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Sekera #Edmonton Oilers